Inscrie firma »
S********************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Izolator termic ceramic in forma lichida TC101

Izolator termic ceramic in forma lichida TC101

Tip produs: Izolare termica | Izolare acustica | anti coroziune
Producator: Temp-Coat, Mascoat
 

Prezentare Izolator termic ceramic in forma lichida TC101

Izolatie cu materiale ceramice in forma lichida vs. Izolatie conventionala

Produsele DDM Serv sunt concepute pentru a reduce transferul termic in aplicatii industriale, maritime, comerciale, rezidentiale si de transport. Folosirea izolatorilor ceramici in forma lichida reduce marimea stratului izolator (i.e. 10 cm de polistiren inlocuit cu 0.5 mm strat de produs ceramic), micsoreaza enorm cheltuielile de aplicare si intretinere si mareste perioada de utilizare.
DDM Serv comercializeaza de asemenea si materiale cu rol de indepartare a ruginii si izolare acustica.

Cum functioneaza izolatorii ceramici in forma lichida?
Raspunsul se afla in intelegerea transferului termic:

> Transferul termic dinamic (TDTH) incepe atunci cand caldura este generata de catre o sursa. In timpul transferului, moleculele tind sa ajunga la echilibru ceea ce inseamna ca, daca o suprafata este mai calda decat alta cu care se afla in contact, cele doua vor incerca sa ajunga la aceeasi temperatura. Acest proces poate fi problematic pentru mediile comerciale, rezidentiale si industriale deoarece duce la pierderi masive de energie. Rezultatul inerent este micsorarea randamentului termic, cresterea consumului energetic, costuri de productie si intretinere ridicate si, foarte posibil, degradarea conditiilor de lucru.

> Izolatia termica conventionala creaza o bariera care incetineste transferul de energie termica prin podele, pereti si substraturi. Valoarea \"R\" a izolatiei determina cat de mult este micsorat transferul de caldura, valori \"R\" ridicate reprezinta o izolatie termica a produsului mai buna.

> Produsele DDM Serv folosesc o tehnologie bazata pe emisia si transmisia redusa a energiei in substraturi pentru cresterea randamentului izolator. Acoperirile in strat cu continut ceramic sunt fabricate din particule ceramice goale la interior. Aerul continut in aceste particule formeaza o bariera impotriva transferului termic, folosind un proces de emisie si difuzie care controleaza temperatura. Cu alte cuvinte, in functie de aplicatie, aceste materiale pot izola termic prin crearea unei bariere termice sau prin reflectivitate.

Pentru mai multe informatii despre tehnologia izolatorilor ceramici in forma lichida va rugam sa contactati DDM Serv.

Intrebari frecvente

Cum functioneaza TC101?

- Capacitatea de izolare provine din milioanele de micro-sfere, goale la interior, continute de aceste produse. Aceste sfere transfera caldura cu o rata mult mai mica decat alte izolatii deaceea, caldura este retinuta (la interior sau exterior depinzand de aplicatie) si transferul termic impiedicat. O alta caracteristica importanta este reflectivitatea, TC101 reflecta mai mult de 85% din caldura soarelui.

Ce caracteristici de izolare are TC101?

- Un strat de 0.4 mm de TC101 se incadreaza la nivelul R20, nivel care ofera aceeasi valoare de izolare termica precum 10 cm de spuma poliuretanica, 10 cm de polistiren sau 15 cm de vata de sticla. Pentru a creste valoarea de izolare termica, in anumite cazuri, adauga un strat suplimentar de TC101.

Exista teste care pot dovedi aceste afirmatii?

- In cei peste 15 ani de utilizare, TC a fost testat si confirmat pentru folosire de multe institute de cercetari (i.e. RINA-Italia, DNV-Norvegia), universitati (Purdue University), Departamentul Apararii al USA (DOD), Garda de Coasta (USCG), US Navy, etc. Un studiu special a fost facut in 1995 de catre Laboratorul de Proprietati Termice al Purdue University pentru un fabricant de avioane. Aceasta documentatie poate fi obtinuta in aceasta pagina.

Unde pot folosi TC101?

- TC101 poate fi aplicat pe aproape orice fel de suprafata uscata unde este nevoie de izolatie. Singurele suprafete unde nu recomandam folosirea TC sunt Teflon si Silicon.

Care sunt principalele avantaje ale folosirii TC fata de alti izolatori?

- Unul dintre avantaje este spatiul mic ocupat de TC fata de volumul mare ocupat de alte sisteme de izolare. Un alt avantaj urias este acela ca, odata ce suprafata de izolat este complet acoperita cu TC coroziunea este diminuata pana la eliminare. Mai mult, sistemele de izolare sunt, mai devreme sau mai tarziu, expuse umezelii care le diminueaza pana la anulare proprietetile termoizolante. Alt avantaj este timpul scurt necesar aplicarii, faptul nu trebuie conceput un sistem prefabricat, multi-stratificat de izolare, costurile cu personalul fiind drastic diminuate. Inspectia suprafetelor acoperite cu TC se face vizual, orice problema putand fi remediata usor deorece nu exista acel sistem voluminos de izolare care sa trebuiasca a fi demontat apoi montat la loc sau chiar inlocuit.

Cum aplic un strat de TC?

- Materialul este aplicat prin spray-ere in straturi de 0.4-0.5 mm. Poate fi aplicat cu ajutorul unui echipament conventional air-less sau, pentru suprafete mai mici, puteti folosi Quick Gun, deasemenea comercializat de DDM Serv.

Care este durata de viata a TC101? Conditiile ambientale din fabrica mea sunt corozive datorita tipului de productie?

- In general, expunerea la conditii de mediu agresive nu afecteaza TC. Obiective acoperite cu TC functioneaza perfect atat la interior cat si la exterior dupa +10 ani. Materialele sunt insotite de garantie,

Temperatura tevilor noastre de abur depaseste 150C. Exista limitari pentru acest produs?

- TC101 poate fi folosit la temperaturi operationale intre -62C si +175C. DDM serv comercializeaza si alte materiale izolatoare care pot fi folosite la temperaturi mai ridicate. Contactati DDM Serv pentru detalii.

Care este diferenta intre TC101 si Insul-All si unde recomandati folosirea lor?

- Principala diferenta este rezistenta la temperatura. TC101 rezista la temperaturi mai inalte. O alta diferenta este tipul de aplicare; TC101 trebuie aplicat prin spray-ere, Insul-All poate fi aplicat atat prin spray-ere cat si cu ajutorul unei pensule sau trafalet. Insul-All se foloseste impreuna cu un agent \'promotor\' care face materialul foarte potrivit pentru izolarea termica a cladirilor.

De unde pot procura documentatie tehnica?

- In general, puteti gasi documentatie tehnica in pagina de Produse. Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii privind proiectul dvoastra.

DDM Serv ofera consultanta tehnica?

- Da. Daca aveti nevoie de asistenta in determinarea corecta a tipului de material necesat, a cantitatii sau tehnologiei de aplicare, va rugam sa ne contactati.

Cat de complicata este intretinerea suprafetelor acoperite cu TC101?

- Odata aplicat, TC101 nu are nevoie de intretinere. Suprafata poate fi curatata cu o solutie de sapun si apa acolo unde este necesara mentinerea unui nivel estetic.

Alegeti un exemplu de premiu sau certificate de excelenta obtinut de produsele TC.

- Probabil faptul ca produsele TC sunt autorizate Energy Star. Produsele TC sunt folosite de sute de companii pe tot globul.

Ce alte produse comercializeaza DDM Serv?

- Pagina noastra de Produse precum si cea de Utilizari va stau la dispozitie pentru orice informatie necesara. In cazul in care aveti nevoie de mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.
PREZENTARE S*********************
MEMBRU
GRATUIT
S*********************
3 535 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Izolatii termice - anti coroziune - reabilitare termica

PRODUSE ASEMANATOARE CU IZOLATOR TERMIC CERAMIC IN FORMA LICHIDA TC101

Izolator lichid fatade blocuri - anvelopare Insul-AllIzolator lichid fatade blocuri - anvelopare Insul-All
Izolator lichid fatade blocuri - anvelop...
Insul-All este o reformulare a TEMP-COAT 101 pentru aplicatii in constructii. Acest produs este un izolator termic ...
Izolator termic ceramic in forma lichida, DTIIzolator termic ceramic in forma lichida, DTI
Izolator termic ceramic in forma lichida...
Caracteristici generale DTI este un material ceramic termoizolant in forma lichida destinat rezolvarii problemelor ...
Izolator termic, anti condensatie, anti rugina (CUI) pentru industria maritima TC-AABSIzolator termic, anti condensatie, anti rugina (CUI) pentru industria maritima TC-AABS
Izolator termic, anti condensatie, anti ...
TEMP-COAT AABS este un izolator ceramic lichid formulat specific pentru aplicatii in industria maritima. TEMP - COAT ...
Izolator fonic Silent RunningIzolator fonic Silent Running
Izolator fonic Silent Running
Silent Running este un material conceput special pentru a elimina zgomotele si vibratiile in domeniul maritim. Silent ...
Anti rugina Q2Anti rugina Q2
Anti rugina Q2
Q2 este un produs polimeric care contine un complex organic cu greutate moleculara mare intr-o baza speciala acida, ...