Inscrie firma »
S********************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
LINII DE SPALARE
 

Prezentare LINII DE SPALARE

Liniile de spalare nu sunt in general sisteme standard, ele depinzand de exigentele clientului, materialul de tratat, gradul de impurificare si personalul care va gestiona masinile.
Prezentam pe scurt trei tipuri de linii care pot fi simplificate sau completate cu echipamente specifice fata de varianta schitata.

LINII DE SPALARE COMPACTE - Liniile de spalare compacte reprezinta solutia economica si sunt ideale pentru spalari de complexitate scazuta. Sunt in general solutii de incredere, foarte versatile si instalabile rapid. Sunt prevazute cu tablou de comanda si control si se livreaza precablate si verificate din fabrica. In functie de exigente aceste module compacte pot fi ori simplificate ori echipate si cu alte componente.

LINIE DE SPALARE FOLIE AGRICOLA - Un shredder, alimentat de catre o banda transportoare, preia folia agricola si o reduce in bucati mai mici cu dimensiuni de 20-30 cm. Un vas de decantare pentru partile solide, instalat dupa shredder, separa dupa densitate folia de plastic de fractiunile grele. Pietrsul, pietrele, cuiele, nisipul si altele se decanteaza pe fundul vasului si sunt evacuate prin valva amplasata la partea inferioara.
Vasul de decantare poate fi inlocuit cu un decantor rotativ in cazul unui grad mare de contaminare sau a polimerilor grei. Dupa vasul de decantare urmeaza o masina de spalat mecanic care executa prespalarea materialului si il pregateste pentru faza urmatoare, respectiv macinarea cu o moara cu apa. Masina de spalat prin frictiune amplasata dupa moara executa o spalare mai profunda a fulgilor dupa etapa de macinare. Urmeaza un vas de spalare cu scopul de a separa contaminantii prin efectul diferentei de densitate. O centrifuga verticala cu centrifuga statica executa ultima spalare a materialului eliminand rezidurile comtaminante si particulele fine. Materialul plastic spalat si macinat se introduce in masina de eliminat apa pentru eliminarea une mari parti de umiditate. In cazul in care este instalata inca o moara dupa masina de eliminat apa, efectul de uscare creste cu cateva procente, prin cresterea presiunii la presa. Un siloz pentru folie poate fi instalat la sfirsitul liniei ca tampon. Materialul este acum pregatit pentru a fi transportat la densificator/aglomerator sau extruder.

LINIE DE SPALARE PET - Linia de spalare pentru PET se imparte in trei sectiuni: SORTARE, MACINARE si SPALARE, USCARE.
Sortarea - Aceasta parte a liniei este compusa din masini care separa in mare masura materialul bun de cel contaminant. Masinile instalate in aceasta sectiune depind in mare masura de materialele contaminante care, sunt reprezentate de sticle PET colorate, bucati de PVC si bucati de fier. Dupa desfacerea balotului, sticlele trec printr-un deferitizator (Separator cu banda), o sita vibratoare si eventual printr-o statie de sortare automata dupa culoare pentru eliminarea sticlelor colorate. In fluxul principal raman capace de polipropilena, etichete de hartie, bucati mici de fier, si alti contaminanti care vor fi eliminati in urmatoarea etapa. In functie de necesitati se poate instala in acesta parte a liniei, functie de buget si un separator pentru PVC, functionand pe acelasi principiu ca si separatorul de culoare. In aval de separarea automata se prevede un siloz intermediar pentru sticle si o banda de sortare manuala, pentru a asigura eliminarea contaminantilor din material.
Macinarea si spalarea - O moara executa prima macinare a materialului. Aceasta lucreaza cu apa si alimenteaza prin cadere o masina de spalare prin frictiune care are scopul de a efectua prima curatire grosiera. Vasul de spalare asigura separarea fractiunii usoare a fluxului de fulgi de PET care sunt trimisi la o prima separare a etichetelor (in apa) si apoi la o centrifuga verticala echipata cu propria centrifuga statica.
Inainte de a efectua prima spalare la cald, un siloz cu amestecator asigura o stocare intermediara a materialului. Un sistem dedicat, asigura spalarea la cald a fulgilor de material. Aceasta spalare la cald este necesara pentru indepartarea hartiei prezente pe fulgi si a eventualelor reziduuri de grasimi sau zaharuri. Hartia si bucatile de eticheta vor fi eliminate prin urmatoarele centrifugari care asigura si spalarea cu apa industriala pentru a elimina orice urma de detergent.
Uscarea - O centrifuga orizontala asigura o prima uscare grosolana a materialului care este trimis intr-un uscator. O moara finala executa macinarea fulgilor la dimensiunile cerute si trimite materialul la statia de separare a partilor fine, care asigura eliminarea tuturor partilor usoare, fine si a reziduurilor de etichete continute. O sita vibratoare garanteaza caracteristicile dimensionale ale fulgilor care sunt apoi trimisi la o statie de stocare in big-bag. In functie de materialul introdus pe linie si de cerintele de calitate ale produsului final, pot fi prevazute dispozitive pentru separarea automata a metalelor neferoase, grile (site) magnetice pentru separarea metalelor feroase precum si sisteme metal detector.

LINIE DE SPALARE HDPE, PP SAU PS MACINAT - Macinatura de HDPE (ori PS sau PP) este procesata intr-o masina de spalat prin frictiune pentru o prima spalare grosiera. In urmatorul vas de spalare se asigura separarea fractiunii grele de cea usoara. Materialul rezultat este apoi trimis la doua centrifuge orizontale, prima cu functie de spalare, a doua cu functie de spalare si uscare. Un sistem de incalzire de tip electric, o statie de separare a partilor fine si o statie de stocare in big-bag completeaza linia de spalare.
PREZENTARE S*********************
MEMBRU
GRATUIT
S*********************
155 454 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: separatoare magnetice - rezistente electrice incalzire - echipamente mase plastice

PRODUSE ASEMANATOARE CU LINII DE SPALARE

CENTRIFUGE PENTRU LINII DE SPALARECENTRIFUGE PENTRU LINII DE SPALARE
CENTRIFUGE PENTRU LINII DE SPALARE
CENTRIFUGA ORIZONTALA Centrifuga orizontala se utilizeaza ca masina de spalat sau ca modul de eliminare a apei. Poate ...
MASINI SI VASE DE SPALAREMASINI SI VASE DE SPALARE
MASINI SI VASE DE SPALARE
MASINA DE SPALAT MECANIC Masina de spalat mecanic functioneaza pe principiul centrifugei orizontale si datorita ...
LINII DE GRANULARELINII DE GRANULARE
LINII DE GRANULARE
Liniile de granulare difera in special prin marimea extruderului, prin capacitatile relevante si ...
SISTEM DE SEPARARE MAGNETICA IN CASCADASISTEM DE SEPARARE MAGNETICA IN CASCADA
SISTEM DE SEPARARE MAGNETICA IN CASCADA
PLASTIC SYSTEMS SRL propune procesatorilor din domeniul reciclarii si procesarii maselor plastice, sisteme de separare ...
ECHIPAMENTE PENTRU SORTAREECHIPAMENTE PENTRU SORTARE
ECHIPAMENTE PENTRU SORTARE
SEPARATORUL DE METALE NEFEROASE Separatorul ECS este un echipament pentru separarea unui flux de material in doua sau ...
SILOZURI  PENTRU STOCARESILOZURI  PENTRU STOCARE
SILOZURI PENTRU STOCARE
SILOZ CU AMESTECATOR VERTICAL Silozul cu amestecator vertical este destinat stocarii si omogenizarii fulgilor de ...
LINII EXTRUDARE FOLIE PETLINII EXTRUDARE FOLIE PET
LINII EXTRUDARE FOLIE PET
Procedeu tehnic de ultima generatie, in care COSTRUZIONI MECCANICHE LUIGI BANDERA SPA a devenit lider mondial in ...
SEPARATOARE MAGNETICESEPARATOARE MAGNETICE
SEPARATOARE MAGNETICE
PLASTIC SYSTEMS produce si comercializeaza sisteme de separare magnetica pentru aplicatii diverse din industria maselor ...
SEPARATOR MAGNETIC TIP GRILASEPARATOR MAGNETIC TIP GRILA
SEPARATOR MAGNETIC TIP GRILA
Este destinat separarii (retinerii) particulelor feromagnetice nedorite din materiale granulare sau pulverulente ...