Prezentare Faina din amarant - 250 g - Nature Cookta
Faina din amarant - fara gluten, lapte, ou, soia, zahar Amarantul (stirul) este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, fibre. In amarant se regaseste un aminoacid esential, lizina, care are un rol important in arderea grasimilor, creste rezistenta, are un efect benefic asupra metabolismului si inhiba procesul de imbatranire. Este potrivit pentru persoanele care urmeaza diferite diete, paleolitica, diete pentru vegetarieni, vegani, pentru cei care tin dieta de carbohidrati sau sufera de intoleranta la gluten. Poreclit \"grau al incasilor\" este o samanta bogata in calciu si lizina, un aminoacid rar in cereale. Nu contine gluten si are proprietati nutritive mai bune decat alte cereale majore (porumb, grau, orez, ovaz), din cauza bogatiei ei in fier, proteine si magneziu. Este o cereala usor de digerat si este foarte hranitoare. Valori nutritionale pentru 100g produs: Energie: 1565 kJ/374 kcal Proteine: 14g Carbohidrati: 66g Grasimi: 6g Fibre: 15g 1% din populatia lumii sufera de boala celiaca, care este o alergie la gluten. Exista multe persoane care au o sensibilitate la aceasta substanta din cereale, numita intoleranta la gluten. In timp ce boala celiaca e pe viata, intoleranta poate sa dispara in timp, daca urmam o dieta fara gluten. Aflati tot ce trebuie sa stiti despre produsele fara gluten in articolul nostru: A fi sau a nu fi gluten-free. Retete si alte secrete .