Inscrie firma »
S************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Indreptar pentru prescrierea medicamentelor

Indreptar pentru prescrierea medicamentelor

Producator: All
 

Prezentare Indreptar pentru prescrierea medicamentelor

Problematica prescrierii medicamentelor ocupa un loc important printre activitatile practice de farmacologie si aceasta datorita implicatiilor ei majore pentru formarea viitorului medic.

Indreptar pentru prescrierea medicamentelor alcatuit la Disciplina de Farmacologie a Facultatii de Medicina Generala, cuprinde principalele notiuni necesare orientarii studentului in medicina si tanarului absolvent in redactarea corecta a unei retete.

Primul capitol se refera la formele farmaceutice in care se prescriu medicamentele, preparate tipizate (comerciale), oficinale, sau magistrale.

Al doilea capitol al cartii Indreptar pentru prescrierea medicamentelor prezinta principiile si regulile care stau la baza alcatuirii retetei. Este descrisa reteta si partile ei, apoi sunt prezentate modele generale de prescriere a diferitelor forme farmaceutice. Indiscutabil, standardele de prescriere au un caracter in parte conventional, dar ele se bazeaza pe experienta a mai multe generatii de medici si farmacisti, care au selectionat, in evolutie, formele cele mai convenabile pentru exprimarea cu claritate a recomandarilor terapeutice si evitarea confuziilor. Ne-am straduit sa pastram tipicul corect al retetei, pe care insa am incercat sa o debarasam de formulari invechite, figurand inca in multe carti, chiar recente, dar care au devenit inutile si nu mai sunt folosite, decit foarte limitat, in practica medicala. Am exclus, de exemplu, expresia "m.f.", care figureaza uneori in subscriptie, dar care este inutila, farmacistul stiind foarte bine, si fara sa i-o spuna medicul, ca trebuie sa amestece si sa pregateasca compozitia. De altfel, am folosit putine prescurtari de cuvinte latine, pentru ca acestea nu sunt obisnuite in majoritatea regiunilor din tara noastra si tind sa dispara acolo unde au fost consacrate prin traditie.

Cel de al treilea capitol arata principalele interactiuni medicamentoase, a caror cunoastere se impune in conditiile asocierii mai multor medicamente, in aceeasi forma farmaceutica sau in aceeasi prescriptie.

Al patrulea capitol al cartii Indreptar pentru prescrierea medicamentelor se refera la principalele reglementari privind medicamentul in tara noastra, incluzind farmacopeea, regulile de introducere a medicamentelor in terapeutica, actiunea de farmacovigilenta, ca si dispozitiile oficiale asupra substantelor stupefiante si toxice. Cunoasterea acestor reglementari, sub aspectul lor general, este indispensabila pentru practica terapeutica completa.
PREZENTARE S**************************
MEMBRU
GRATUIT
S**************************
1 056 398 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Librarie - Carti - carte

PRODUSE ASEMANATOARE CU INDREPTAR PENTRU PRESCRIEREA MEDICAMENTELOR

Terminologie medicala si farmaceutica Editia  a II-a (cartonat)Terminologie medicala si farmaceutica Editia  a II-a (cartonat)
Terminologie medicala si farmaceutica Ed...
Prefata de Valeriu Rusu Terminologie medicala si farmaceutica este o lucrare didactica ce ofera un program de studiu ...
RON 69.95
Vademecum de pediatrieVademecum de pediatrie
Vademecum de pediatrie
Conceptul initial ca un ghid terapeutic, dupa modelul americanilor Graef si Cone, pe parcurs l-am imbogatit. Aparitia ...
RON 54.5
FarmacologieFarmacologie
Farmacologie
Prezentare: Prezenta lucrarea incearca o abordare moderna a farmacologiei, in pas cu ultimele evolutii ale cunostintelor ...
RON 69.76
Ghid de terapeutica psihiatricaGhid de terapeutica psihiatrica
Ghid de terapeutica psihiatrica
Scopul principal al “Recomandarilor de prescriere Maudsley”, lucrare aflata la cea de-a saptea editie si ...
RON 43.6
Chimie farmaceutica vol 1Chimie farmaceutica vol 1
Chimie farmaceutica vol 1
Pornind de la progresele importante inregistrate in ultimii ani in domeniile biologiei, farmacologiei, ingineriei ...
RON 59.25
FarmacopeeaFarmacopeea
Farmacopeea
Aceasta editie a Farmacopeei Romane, structurata intr-un singur volum, ca si editiile anterioare, marcheaza o sporire a ...
RON 163
Tratat de farmacologieTratat de farmacologie
Tratat de farmacologie
Aceasta carte este o carte de invatatura in domeniul Farmacologiei si Farmacoterapiei, conceputa pentru diferite ...
RON 141.7
Ghid de farmacologie pentru asistenti medicaliGhid de farmacologie pentru asistenti medicali
Ghid de farmacologie pentru asistenti me...
Ghidul de farmacologie este conceput conform curiculei in vigoare pentru invatamantul postliceal sanitar, pentru ...
RON 34.9
FarmacologieFarmacologie
Farmacologie
Elaborata de un colectiv de prestigioase cadre ale Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, ...
RON 39.9

INDREPTAR PENTRU PRESCRIEREA MEDICAMENTELOR ESTE LISTAT IN: