Inscrie firma »
S************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
American Journal of Psychotherapy. Nr. 4/2008

American Journal of Psychotherapy. Nr. 4/2008

Producator: Trei
 

Prezentare American Journal of Psychotherapy. Nr. 4/2008

Utilizarea contratrasferului: contactul analitic, identificare proiectiva si stari determinate de fantasma de transfer
Robert Waska, Ph.D.

Este dificil sa localizezi, sa intelegi si sa interpretezi starea transferentiala a anumitor pacienti pe parcursul tratamentului psihanalitic. Acest articol examineaza utilizarea contratransferului ca sprijin pentru realizarea „contactului analitic", in incercarea analistului de a implica pacientul intr-o explorare a fantasmelor incon- stiente, tiparelor transferentiale si a experientei interne a lumii. Scopul contactului analitic este identificarea, intelegerea si perlaborarea starilor determinate de fantasme centrale de relatie de obiect. Contratransferul poate fi valoros, ajutand analistii sa-si gaseasca drumul prin transfer, mai ales atunci cand procesele de identificare proiectiva ii dau forma in mod exclusiv. Utilizez material clinic, examinat dintr-o perspectiva kleiniana pentru a arata modul de a lucra cu pacienti care prezinta dificultatea de a accesa stari transferentiale determinate in principal de fantasme bazate pe identificare proiectiva.
Consideratii multiculturale despre aplicarea teoriei atasamentului
Donalee Brown, Ph.D.
Yolanda Hawkins Rodgers, Ed.D.
Kalindi Kapadia, MA

Stilurile de atasament au impact asupra relatiilor. Cercetarea ilustreaza importanta atasamentului din perioada de sugar pana la varsta adulta in toate culturile. In centrul acestui articol se afla explorarea teoriei atasamentului in contextul procesului terapeutic, incluzand implicatiile multiculturale.
Psihoterapia cu pacienti HIV/SIDA. Evaluare si elaborarea planului de tratament
David Rubenstein, Psy.D.
Diane Sorrentino, Ph.D.

Psihoterapia reusita cu pacienti care au rezultat pozitiv la testul HIV/SIDA presupune o evaluare biopsihosociala sensibila, atenta si completa, cu o grija deosebita cu privire la impactul pe care diagnosticul il are asupra nivelului global al functionarii pacientului. O evaluare atenta a nivelului de functionare a pacientului in ariile sanatatii mentale si/sau ale abuzului de substante, relatii intime, relatii de familie, sustinere sociala si relatii cu colegii, de lucru si sanatatea generala sunt de mare importanta pentru o evaluare precisa. Din momentul in care clinicianul evalueaza complet aceste arii, poate fi elaborat un plan de tratament care identifica zone de probleme specifice. Se pot stabili obiective, scopuri si modalitati de tratament clare, care se adreseaza ariilor de interes.
Nimicul care este ceva: Disforia fundamentala ca trasatura centrala a tulburarii de personalitate de tip borderline. Implicatii pentru tratament
Anthony Korner, MBBS (Hons), M.Med. (Psychotherapy)
Friederike Gerull, Ph.D.
Russell Meares, M.D.
Janine Stevenson, MBBS (Hons), M.Med. (Psychotherapy)

Oamenii cu tulburare de personalitate de tip borderline (TPB) descriu deseori o depresie indelungata sau o disforie centrala pentru aceasta tulburare. Dimensiunea disforiei interne cronice este reflectata in criteriul DSM de „gol interior" si este demonstrata de masurarea depresiei prin autoevaluare. In acest articol prezentam rezultatele obtinute cu pacienti din doua grupuri cu TPB tratati ambulatoriu prin psihoterapie psihodinamica bazata pe modelul conversational. Datele au fost colectate de la cele doua grupuri de pacienti utilizand Scala de depresie Zung si Scala de severitate Westmead dupa 1 an si dupa 2 ani. Un grup era in psihoterapie de 1 an, celalalt de 2 ani. Desi scorul general al simptomului s-a imbunatatit constant in grupul cu durata de doi ani, beneficiile grupului de un an au scazut treptat in al doilea an. Schimbarile scorurilor depresiei au continuat cu o rata neschimbata in cel de-al doilea an pentru grupul de doi ani comparativ cu o nivelare a beneficiilor in grupul tratat timp de un an. Castigurile obtinute in scorurile generale ale simptomelor au fost mai substantiale, sugerand faptul ca schimbarea afectului apare mai incet decat alte schimbari simptomatice. Pe baza rezultatelor noastre si ale altor cercetatori din domeniu, se pare ca aceasta lentoare a schimbarii afective poate reflecta faptul ca pacientii cu TPB au o lume interna in care afectivitatea predominant negativa s-a stabilit timpuriu in viata in contextul tulburarilor de relationare. Acest fapt are implicatii pentru durata adecvata a angajarii terapeutice cu acest grup. Sustinem o psihoterapie de durata mai lunga cu acest grup, ceea ce este in acord cu intelegerea actuala a proceselor de atasament si de dezvoltare.
Predarea artei intervievarii empatice studentilor la medicina din anul al treilea utilizand o poveste — „Printul care s-a transformat in cocos"
Nancy Joachim, M.D.

Poate fi predata empatia? Cum putem proteja formele embrionare de empatie care germineaza in studentii la medicina? Ii putem imuniza la ravagiile la adresa umanismului lor, abil observate de Henry Silver, decanul Universitatii din Colorado in 1982, cand a publicat comentariul sau clarvazator, Medical Students and Medical School (Silver, 1982; Krugman, 2008). Desi studiile arata ca empatia este deteriorata in timpul facultatii de medicina, autoarea sugereaza faptul ca dezvoltarea empatica in timpul facultatii de medicina poate fi posibila daca sunt utilizate metode de predare clarificante de catre comitetele administrative, cum ar fi Association of American Medical Colleges (AAMC), The Liaison Committee on Medical Education (LCME) si Accreditation Council for Graduate Medical Education (ACGME). Autoarea impartaseste o noua metoda de predare adaptata dupa o tehnica utilizata de psihiatrul de copii, povestirea.
PREZENTARE S**************************
MEMBRU
GRATUIT
S**************************
1 065 686 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S**************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: Librarie - Carti - carte

PRODUSE ASEMANATOARE CU AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 4/2008

American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2009
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1...
Paradigma relationala in casatorieChristian Gosteènik, Ph.D. si Tanja Repic, Ph.DParadigma relationala in ...
RON 30
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 1/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 1...
Incorporarea mintii: Miscarea — continator al agresivitatii distructiveStuart W. Twemlow, M.D.; Frank C. Sacco, ...
RON 30
American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008American Journal of Psychotherapy. Nr. 3/2008
American Journal of Psychotherapy. Nr. 3...
Rezultatele psihoterapiei in 40 de ani de practica privataPaul W. Clement, Ph.D., ABPPDintre 1969 de pacienti consultati ...
RON 30
Tulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinicaTulburarile severe de personalitate. Probleme curente in practica clinica
Tulburarile severe de personalitate. Pro...
Traducere de Miruna AndriescuSinteza a celor mai recente cunostinte din domeniu, volumul analizeaza aspectele biologice, ...
RON 38.95
Atasamentul in psihoterapieAtasamentul in psihoterapie
Atasamentul in psihoterapie
Relatia psihoterapeutica joaca rolul esential in schimbarea psihica Integrand rezultatele cercetarilor empirice cu ...
RON 59
Consilierea centrata pe persoana in actiuneConsilierea centrata pe persoana in actiune
Consilierea centrata pe persoana in acti...
Acceptarea neconditionata il pune pe client pe drumul sau Cum sa eviti capcana reprezentata de rolul de expert in ...
RON 39
Depresie si tentative de suicid la adolescentaDepresie si tentative de suicid la adolescenta
Depresie si tentative de suicid la adole...
Traducere de Geta-Liuba Dafinoiu.Depresia si tentativele de suicid sint sistematic abordate in aceasta lucrare sub ...
RON 29.95
Formarea pentru psihoterapieFormarea pentru psihoterapie
Formarea pentru psihoterapie
Titlul original: The Psychotherapist’s Own PsychotherapyPublicata de: Oxford University Press, Inc., 2005Limba ...
RON 99
Depresia: psihoterapie si consiliere (cartonat)Depresia: psihoterapie si consiliere (cartonat)
Depresia: psihoterapie si consiliere (ca...
Traducere de Iulian Moga si Iustina Cojocaru Considerata de unii specialisti o consecinta a procesului de evolutie, ...
RON 59.95

AMERICAN JOURNAL OF PSYCHOTHERAPY. NR. 4/2008 ESTE LISTAT IN: