Inscrie firma »
 

Prezentare S******************

Ce reprezinta Intrastat?

Intrastat este numele dat sistemului de colectare a datelor statistice privind comertul cu bunuri intre tarile din Uniunea Europeana.
In momentul in care o tara devine membra a Uniunii Europene (UE) si parte a Pietei Unice, controlul vamal asupra miscarii bunurilor intre aceasta tara si celelalte state membre UE dispare, iar comerciantii nu mai au obligatia completarii declaratiilor vamale pentru aceste bunuri.
Pentru a inlocui aceasta sursa de date, a fost creat si dezvoltat sistemul statistic Intrastat, pentru colectarea informatiilor direct de la operatorii economici din tarile membre UE care realizeaza schimb de bunuri cu alte state membre UE. Acest sistem statistic este operational de la 1 ianuarie 1993 la nivelul Uniunii Europene si are la baza o serie de Regulamente care se aplica in toate statele membre UE. In prezent sunt in vigoare Regulamentul Consiliului nr. 638/2004 privind statisticile de comert intre statele membre UE si Regulamentul Comisiei nr. 1982/2004 de implementare a Regulamentului Consiliului nr. 638/2004.
Sistemul Intrastat a devenit operational incepand cu data 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Declaratia statistica INTRASTAT este completata de toti operatorii economici ale caror importuri si/sau exporturi din/catre statele membre ale Uniunii Europene depasesc pragurile valorice stabilite pentru anul de referinta.

Cine declara date Intrastat?
Exista doua categorii de operatori:
- operatorii economici care in anul anterior au depasit pragurile valorice stabilite pentru anul in curs vor transmite declaratia Intrastat pentru toate lunile anului;
- operatorii economici care depasesc pragurile valorice in cursul anului, transmit declaratia Intrastat incepand cu luna in care au fost depasite pragurile valorice.
Pragurile reprezinta limita valorica a schimburilor intracomunitare sub care operatorii economici sunt scutiti sa transmita declaratia Intrastat. Pragurile statistice se stabilesc separat si pot avea valori diferite pentru introduceri si respectiv expedieri intracomunitare de bunuri.
Informatiile privind pragurile valorice INTRASTAT se publica anual, in Monitorul Oficial al Romaniei, la sfarsitul anului anterior celui pentru care pragurile valorice sunt in vigoare.

Pentru anul 2011 pragurile statistice stabilite sunt:
- pentru introduceri intracomunitare: 300.000 RON
- pentru expedieri intracomunitare: 900.000 RON
Operatorii economici furnizori de date Intrastat trebuie sa transmita lunar la INS, in format electronic, o declaratie statistica in care sunt folosite urmatoarele notiuni specifice:
- introducere de bunuri: sosirea bunurilor in Romania din Statele Membre ale Uniunii Europene;
- expediere de bunuri: iesirea bunurilor din Romania catre Statele Membre ale Uniunii Europene.
PREZENTARE S******************
MEMBRU
GRATUIT
S******************
889 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S******************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: intrastat - introduceri expedieri intracomunitare - declaratii intrastat

ULTIMELE PRODUSE ALE STANCU NICOLETA PFA

Declaratii INTRASTATDeclaratii INTRASTAT
Declaratii intrastat
Persoana fizica autorizata, inregistrata la INS ca Parte Terta Declaranta(PTD), avand Certificat INS, declarant vamal ...
RON 100.00