Inscrie firma »
S********************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Novobran

Novobran

Tip produs: Vopsea lavabila termoizolanta | Reduce semnificativ consumul de energie | Reducere costuri de incalzire cu 35-40%
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Novobran

Novobran pentru exterior & Novobran pentru interior

Novobran pentru aplicatii exterioare si Novobran pentru aplicatii interioare sunt o acoperire formata din sfere ceramice microscopice (microsfere), goale in interior, in suport acrilic pe baza de apa (latex). Microsferele ceramice sunt partial vide, adica nu contin aproape deloc aer sau alte gaze (fig. 1), iar diametrul lor variaza de la 20 la aproximativ 120 microni (2-12 centimi de milimetru). Concentratia mare de particule, dimensiunea acestora, vidul intern la care sunt supuse si materialul din care se constituie determina excelentele lor caracteristici fizice:

- reflectivitate mare a radiatiilor solare (de la infrarosii la ultraviolete)
- impermeabilitate mare la agentii externi (apa, smog, bacterii, ciuperci, alge)
- transpirabilitate inalta
- rezistenta mare la imbatranire (performante si caracteristici fizice intacte in timp)
- putere fotocatalitica mare gratie continutului continutului in dioxid de titan (purificare biologica ambientala).

Prin proprietatea de a reflecta radiatiile infrarosii, acoperirea Novobran devine bariera/punte termica prin reflectarea caldurii, folosind aceeasi tehnologie utilizata ca scut ceramic de catre NASA in constructia navelor spatiale. Izolatia termica rezultata conduce la reducerea drastica a temperaturii la care sunt supuse materialele de acoperire si de structura (ne referim la structurile din beton armat, fier, rosturi de dilatare si la problemele "puntilor termice".

Trebuie mentionat, pentru pasionatii de parametri fizici si cifre, ca eficienta aceastei tehnologii se bazeaza pe reflectivitate, si nu pe conductibilitatea termica, prin urmare orice analiza a materialului pornind de la coeficientul "lambda" al materialului e gresita, incat aceasta nu tine cont de reflectivitate, care se produce inainte de colnductia termica. Cu alte cuvinte, coeficientul "lambda" al materialului intra in joc doar pentru acel procent din fluxul termic pe care scutul reflectorizant il lasa sa treaca (10-15% din radiatia totala).

Novobran pentru aplicatii exterioare si Novobran pentru aplicatii interioare blocheaza in schimb o mare parte din fluxul caloric, reflectandu-l.


Proprietatea de a reflecta radiatiile ultravioletele protejeaza atat materialul in sine, cat si straturile de acoperire de reactiile fizico-chimice provocate de aceste radiatii si care, in lipsa unei astfel de protectii, ar duce la imbatranirea materilalului.

Un alt punct forte al produsului Novobran este impenetrabilitatea la agentii atmosferici, cu alte cuvinte impermeabilitatea acestora, pastrandu-se, in acelasi timp, perfect transpirant (acelasi principiu folosit la materialul Goretex). Astfel, Novobran poate fi aplicat atat pe fatade, cat si pe acoperisuri (din orice material). Murdaria, smogul, bacteriile, ciupercile si algele nu vor gasi suportul pe care sa se fixeze: suprafetele acoperite cu Novobran devin autocuratante, precum un pervaz scurt, de pe care apa se scurge, lasand suprafata ca noua. Elasticitatea in functie de suprafata pe care este aplicat ii garanteaza materialului impermeabilitatea, chiar si aplicat pe tencuieli sau alte acoperiri care prezinta micro-crapaturi.

Transpirabilitatea materialului permite peretelui sa piarda umiditate, reducand umiditatea ambientala interioara si astfel imbunatatind in toate sensurile conditiile ambientului interior (inprimul rand economiile de resurse energetice termice).

Rezistenta la imbatranire permite mentinerea functionalitatii cladirii la performante invariabile chiar si dupa trecerea celor 10 ani garantati de producator. Acest lucru este explicat de materialul de baza din care este compus produsul: ceramica, element care practice nu este supus imbatranirii (sa ne gandim la vestigiile arheologice). Combinatia de microsfere si latex confera, la randul sau, materialului, adaptabilitate la cele mai variate conditii de atmosfera, eliberand sau captand din mediul exterior umiditatea necesara mentinerii "vii" a suportului .

Puterea fotocatalitica a dioxidului de titan (TiO2) permite acoperirii sa functioneze ca un purificator biologic al aerului: compusii organici volatili, in contact cu particulele de dioxid de titan, sunt descompusi in componente inactive, reducand toxicitatea ambientala absoluta.


Dioxidul de titan si fotocataliza.

Dioxidul de titan (TiO2) este un semiconductor care, lovit de o radiatie de lungime de unda inferioara a 385 nm (1 nm = o milionime de milimetru), elibereaza un electron. Sarcina electrica eliberata (una negativa si corespondenta pozitiva) provoaca reactii electrochimice in substantele cu care intra in contact. De exemplu, in prezenta oxigenului si a vaporilor de apa sunt generati doi radicali liberi: anion superoxid O2- si hidroxilul OH°. E vorba de agenti chimici capabili sa oxideze componentele organice volatile (prezente in mediile invecinate) si chiar sa omoare si sa descompuna bioaerosolii (ex. sporii purtati de aer). Cu alte cuvinte, bacteriile, virusii si ciupercile sunt distruse.

De fapt radicalii liberi rup membrana care inveleste celula vie, provocand moartea acesteia.
Radiatia de lungimea de unda de 385 nm cade pe razele ultraviolete, prezente in lumina solara si in multe becuri utilizate in scop casnic. Chiar si nocivul oxid de azot (NOx) se descompune in compusi mai putin nocivi. De asemenea, alte reactii, directe si indirecte, contribuie la purificarea generala a suprafetei care vine in contact cu dioxidul de titan, in prezenta unei radiatii ultraviolete minime.
Cateva elemente comparative: efectul bactericid (dezinfectia) al dioxidului de titan este de trei ori mai mare decat cel al clorurarii si de 1,5 ori mai mare decat cel al ozonizarii.
Dioxidul de titan este absolut inofensiv pentru animale si pentru om, datorita actiunii sale agresive asupra organismelor cu compozitie celulara simpla, printer care enumeram ciupercile, sporii, bacteriile, virusii etc.

Efectele practice ale Novobran pentru aplicatii exterioare

In conditii climatice de frig, Novobran pentru aplicatii exterioare reduce aportul de umiditate, in raport cu fatadele neschemate, de la 2,5 - 3,5 %. Fig. 2 prezinta modul in care variaza izolatia termica a unui perete in functie de umiditate: pe masura ce umiditatea (reprezentata cu albastru) creste, izolarea (reprezentata cu rosu) scade. Prin urmare, reducand progresiv umiditatea relativa a peretelu, cum se intampla de fapt dupa aplicarea TC-texx, ne deplasam spre stanga graficului, deci spre o izolatie termica din ce in ce mai eficienta, pana la atingerea valorii maxime. Scaderea umiditatii cu 1% atrage dupa sine o crestere a izolarii termice cu 10% si, prin urmare, o diminuare a dispersiei caldurii interne cu 10%: scaderea umiditatii cu 2,5 - 3,5% duce la o scadere a costurilor de incalzire cu pana la 30%.


Sferele ceramice comporta un plus de energie solara (datorita capacitatii lor de a redistribui caldura captata pe intreaga suprafata) de aproximativ 5-10 %, rezultand in reducerea cheltuielilor de incalzire de circa 7,5 % in medie.
In consecinta, economia totala la cheltuielile cu incalzirea pot ajunge la 37,5 %.

In conditii climatice de cald, TC-texx, fiind compus din sfere ceramice costituito da bolle ceramiche sub vacuum, ofera o reflexie difuza de durata a razelor solare (cu o lungime de unda gamma cuprinsa intre 400 si 2500 nm) de pana la 86% (fig. 3). Stratul ceramic ramane intreg, la fel ca zidaria.

In plus, noaptea sunt restituite aproape in intregime radiatiile acumulate in timpul zilei: conditiile climatice din timpul zilei sunt similare cu cele din timpul noptii. Acest fapt conduce la o temperatura cu pana la 15°C mai mica decat temperatura inregistrata in conditiile in care nu exista scut termic si, in consecinta, economie la costurile de climatizare de pana la 50%.


In interiorul stratului acoperitor Novobran au loc fenomene fizice numeroase si complexe. O descriere riguroasa a acestora nu isi are locul in aceasta prezentare sumara a produsului. Totusi, putem mentiona principalele fenomene care se produc paralel si interactiv cu fenomenul central - cel al reflexiei termice:
Dispersarea radiatiei termice pe suprafata acoperita;
Prelungirea procesului de schimb de caldura intre sursa si atmosfera ambientala
Schimb de umiditate cu mediul inconjurator, proces care interactioneaza cu parametri termici ai suprafetei.

Dispersarea radiatiei termice conduce la redistribuirea caldurii pe intreaga suprafata, diminuand coeficientul de neuniformitate termica. Uniformitatea termica face posibila reducerea temperaturii maxime de incalzire si cea minima de razire, ceea ce duce la o economie suplimentara de energie de cel putin 10%.

Prelungirea procesului de schimb de caldura (cu circa 30%) reduce efectul binecunoscut al restituirii caldurii (deja redus dramatic in urma procesului de reflexie).
Schimbul de umiditate permite adaptarea suprafetei la variatiile ambientale, functionand ca o roata motrice (volant) termodinamica pentru toate fenomenele care depind de umiditatea intrinseca a stratului izolant (sa luam ca exemplu un costum de scafandru, care incetineste schimbul de caldura retinand doar acea cantitate mica de apa pe care corpul scafandrului o poate incalzi rapid si folosind-o ca pe o patura; sau cum un burduf mentine apa rece, caldura fiind absorbita prin evaporarea superficiala).

Acoperirea termoceramica se aplica la fel ca orice vopsea acrilica normala pe baza de apa. In timpul uscarii intervine procesul de evaporare, care impinge la suprafata microsferele, formand o pelicula robusta. Produsul atinge performanta maxima in aproximativ doua saptamani.

Novobran urmeaza aceleasi proceduri de aplicare ca orice alta vopsea acrilica pe baza de apa, dupa pregatirea corespunzatoare a suprafetei si substratului. Aplicat, arata ca o zugraveala normala.
Se poate aplica cu trafaletul sau cu pulverizator airless.
Culorile obtinute sunt culori pastel, cu o stralucire specifica, datorata reflexiei. Trebuie mentionat ca produsul, in versiunea sa strandard, este alb (datorita dioxidului de titaniu): aceasta informatie de baza trebuie luata in calcul pentru obtinerea sistemelor colorimetrice.

Fiind un produs acrilic pe baza de apa, nu poate fi aplicat in conditii de precipitatii atmosferice, si nici la o temperatura mai mica de 5°C. Din aceleasi motive, nu poate fi expus unor temperature extreme.

Novobran este o acoperire opaca, aplicata, in general, in doua straturi. Aplicarea in doua straturi ii asigura grosimea de minimum 0,3 mm, ideala pentru garantarea performantelor descrise mai sus. Consumul total de material variaza de la 300 la 400 ml per m2, in functie de suprafata pe care este aplicat (suprafetele netede necesita mai putin material decat suprafetele cu asperitati). De exemplu, un bidon de 12.5 l (cantitatea comercializata in mod obisnuit) este suficient pentru un strat dublu de 35-40 m2.

Acoperirea cu Novobran este o acoperire opaca (foarte cuprinzatoare), cu aderenta mare la suprafata pe care este aplicata: acopera si sigileaza chiar si micro-fisurile, tipice altor tipuri de acoperiri. Ceea ce diferentiaza acoperirea Novobran de orice alta aceoperire normala este elasticitatea sa deosebit de mare, care ii permite sa urmareasca fiecare infima miscare a substratului, care ar provoca fisuri in acoperirile effectuate cu alte produse. Prin astfel de fisuri microscopice isi croiesc drum agenti externi care, odata ajunsi sub material, ataca straturile inferioare.
Elasticitatea Novobran este de aproximativ 80% din elasticitatea pielii umane: un test simplu se poate efectua prin aplicarea unui strat de Novobran pe o suprafata cu aderenta mica, de exemplu sticla fina (pe sticla mata, Novobran are suficienta aderenta).Pelicula uscata poate fi inlaturata cu usurinta, ca o piele, putandu-se astfel testa elasticitatea si rezistenta (robustetea zic ei).
Elasticitate, rezistenta, aderenta: gratie acestor proprietati, Novobran este aplicabil practic pe orice suprafata. Pentru ca materialul acoperit sa nu crape sau sa nu se sparga, stratul acoperitor trebuie sa fie mai elastic decat el: putem testa acest lucru aplicand Novobran pe un panou flexibil lat de 50 cm, iar apoi indoim usor panoul la 180°. Stratul Novobran nu se va rupe si nu se va crapa, ci se va mula dupa noua forma a suprafetei. e constatare che il rivestimento non si rompe, e' una prova pratica estremamente convincente. Novobran poate fi utilizat si pentru corturi si marchize.

Novobran poate fi aplicat pe materiale textile netesute sau pe suporturi similare. Pe acoperisurile cu panta usoara (pentru a evita stagnarea apei) se poate fixa un material textil netesut intre amorsa si primul stratul de Novobran. Pe suprafata rezultata se va putea umbla. In mod similar, Novobran poate fi aplicat pe acoperisurile din tigle.Culorile deschise ale tiglelor pot fi reproduse usor (sunt sugerate culori deschise pentru o buna reflexie termala), iar aplicarea cu spray airless este simpla si rapida.

Novobran Inside

Novoban este optim pentru aplicari interioare. Pe langa avantajele deja mentionate, Novobran permite distributia uniforma a caldurii in incapere, astfel incat termostatul poate fi fixat cu 2-3s mai putin pentru a obtine aceleasi rezultate atinse in aceleasi conditii inainte de aplicarea Novobran. Fiecare grad Celsius in minus in temperature maxima fixata reprezinta o economie de aproximativ 10% a costurilor cu incalzirea, costul total cu incalzirea scazand cu pana la 30%.

Propagarea caldurii, intr-o incapere incalzita de un radiator, se produce in mod normal prin convectie (transfer de caldura) - figura de mai jos. Aerul din apropierea radiatorului se incalzeste si, prin urmare, se ridica. Aici incepe sa degaje caldura, iar dupa ce se raceste, coboara inapoi. Acest mecanism produce o distributie neuniforma a temperaturii, ilustrata in termometrul din figura de mai jos. Pentru a se obtine o temperatura de 15sC la nivelul solului, este necesar sa incalzi aerul pana la 26sC la nivelul tavanului: diferenta de temperatura intre nivelul solului si nivelul tavanului este de mai mult de 10sC.


Intr-o incapere acoperita cu Novobran, distributia se produce in primul rand prin iradiere: radiatia termica, produsa de sursa de caldura, este colectata si reflectata de stratul termo-ceramic care devine, la randul sau, sursa radianta (de caldura). Figura de mai jos demonstreaza cum reflectiile propaga radiatii termice, instantaneu si in toate directiile: caldura este redistribuita in incapere suficient de uniform incat neuniformitatea termala sa nu depaseasca 1,5sC. In concluzie, cu o temperatura mai mica degajata de sursa de caldura, se atinge o temperatura mai inalta la nivelul solului. Nu trebuie sa uitam ca Novobran, pe langa reflectarea caldurii, are tendinta de a o redistribui in mod uniform pe intreaga suprafata, contribuind astfel la reducerea procesului de neuniformitate.

Distribuirea uniforma a caldurii imbunatateste climatul ambiental si reduce praful din aerul incaperilor, diminuand convectia (miscarea aerului pe verticala), responsabila pentru amestecarea prafului in aer. Avantaje evidente ale Novobran sunt: confort sporit, inclusiv pentru asmatici, sanse mai scazute de reactii alergice si lipsa sarcinilor electrostatice.

In prezenta umiditatii, acoperirea termo-ceramica absoarbe moleculele de apa si le redegajeaza in aerul ambiental cand acesta este uscat (cum se intampla in incaperile incalzite cu un radiator). In mod normal se ajunge la o umiditate relativa de apoximativ 55%. Climatul interior astfel creat impiedica formarea sporilor si a mucegaiului, reduce proliferarea germenilor, creste protectia impotriva poluarii electromagnetice si se poate evita astfel utilizarea umidificatorilor.

Novobran pentru interior se aplica in acelasi mod ca Novobran pentru exterior.
PREZENTARE S*********************
MEMBRU
GRATUIT
S*********************
5 504 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: tratamente antialunecare - tratamente antiderapante - antiscivolo

PRODUSE ASEMANATOARE CU NOVOBRAN

NovobranNovobran
Novobran
Novobran pentru exterior & Novobran pentru interior Novobran pentru aplicatii exterioare si Novobran pentru ...
EUR 6
Subertres-termo-fono-hidroizolatie de plutaSubertres-termo-fono-hidroizolatie de pluta
Subertres-termo-fono-hidroizolatie de pl...
SUBERTRES este denumirea comerciala a unui produs brevetat dotat cu nenumarate utilizari in sectorul constructiilor si ...
EUR 20
AntiscivoloAntiscivolo
Antiscivolo
PRODUSUL L´ANTISCIVOLO ESTE UN PRODUS MONOCOMPONENT, IN FORMA LICHIDA, TRANSPARENT, FARA MIROS, CARE DUPA APLICARE ...
SubertresSubertres
Subertres
SUBERTRES este denumirea comerciala a unui produs brevetat dotat cu nenumarate utilizari in sectorul constructiilor si ...