Inscrie firma »
S********************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Visine Classic *15ml

Visine Classic *15ml

Producator: McNeill
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Visine Classic *15ml


Compozitie

Ingrediente active. Fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin. Alte ingrediente: 0,1 mg/ml clorura de benzalconium; clorura de sodiu; acid boric; tetraborat de sodiu; edeteat disodic; apa distilata.



Forma farmaceutica

Solutie oftalmica.



Proprietati farmacologice si farmacocinetice: Tetrizolinul este un simpatomimetic care stimuleaza direct receptorii alfa-adrenergici ai sistemului nervos simpatic. Cu toate acestea efectul este nul sau foarte mic asupra receptorilor beta-adrenergici. Fiind o amina simpatomimetic a, tetrizolinul poseda proprietati vasoconstrictoare si decon-gestive. In timp ce alte vasoconstrictoare pot produce dilatarea pupilei, sau pot determina hiperemie de rebound, nu exista nici o dovada ca prin administrarea de Visine ar aparea asemenea efecte. Actiunea vasoconstrictoare si decongestiva a tetrizolinului se instaleaza, in cateva minute de la aplicarea locala si dureaza 4 pana la 8 ore. Tetrizolinul practic nu se absoarbe, daca este administrat local conform instructiunilor.



Indicatii

Pentru decongestionarea mucoasei si alinarea simptomatica a edemului conjunctival si hiperemiei la pacientii cu iritatii oculare, de exemplu datorita fumului, prafului, vantului, apei clorurate, luminii, cosmeticelor, lentilelor de contact, sau la pacientii cu inflamatii alergice, ca de exemplu febra de fan si hipersensibilitate la polen. Efectele benefice includ ameliorarea senzatiei de: arsura, iritatie, prurit, durere si lacrimare excesiva.



Contraindicatii

A nu se administra la copii sub 2 ani. Visine nu trebuie administrat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare din ingrediente, sau au glaucom cu unghi inchis.



Reactii adverse

In cazul folosirii excesive, pot aparea intepaturi oculare, arsuri, hiperemie reactiva, vedere neclara, iritatie conjunctivala, sau rar, midriaza.



Avertismente speciale/precautii speciale:

Visine ar trebui administrat numai dupa o considerare atenta de catre medic a raportului beneficiu-risc la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (de ex. afectiuni coronariene, hipertensiune, feocromocitom), cu tulburari metabolice (ex. hipertiroidie, diabet) si la pacientii care primesc inhibitori de mono-amino-oxidaza sau alte medic amente cu potential de a creste tensiunea arteriala. Visine trebuie folosit doar pentru iritatii oculare minore. Daca nu se obtine ameliorarea in 48 de ore, sau daca iritatia sau hiperemia persista sau se amplifica, trebuie oprita administrarea si trebuie consultat medic ul. Iritatia sau hiperemia datorate unor afectiuni oftalmologice severe ca de exemplu infectie, corpi straini intraoculari sau traumatism chimic corneean necesita de asemenea consultarea medic ului. Medicul trebuie consultat imediat daca apar durere oculara severa, cefalee, pierderea vederii, scotoame, hiperemie rea acuta a ochilor, durere in cazul expunerii la lumina sau diplopsie.



Sarcina si alaptare

Datorita posibilelor efecte adverse sistemice, administrarea in sarcina si lactatie se face doar dupa o atenta considerare de catre medic a raportului beneficiu-risc.



Interactiuni cu alte medicamente

Nici una.



Dozaj si administrare

Instilati 1 sau 2 picaturi in fiecare ochi afectat de doua sau trei ori pe zi, cu exceptia cazurilor in care este prescris altfel de catre medic. Picurator: Se indeparteaza dopul si se pozitioneaza orificiul in jos. Picuratorul special garanteaza aparitia picaturilor la apasarea flaconului de plastic Visine. Nu se atinge varful flaconului de nici o alta suprafata. Trebuie evitata folosirea indelungata sau supradozarea, in special la copii. Daca nu exista contraindicatii in folosirea lentilelor de contact, in pofida afectiunii oculare prezente, lentilele trebuie indepartate inainte de a instila medicamentul in ochi si se reinsereaza dupa aproximativ 15 minute.



Supradozare

Sugarii si copiii mici prezinta un risc marit de simptome datorate supradozarii prin absorbtie, in special in cazul inghitirii. Absorbtia sistemica excesiva a derivatilor imidazolici alfa-simpatomi-metici poate conduce la depresie a sistemului nervos central insotita de somnolenta, hipotermie, bradicardie, hipotensiune asemanatoare starii de soc, apnee si coma. Simptomele uzuale de supradozare de fapt sunt midriaza , greata, cianoza, febra, crampe, tahicardie, aritmie cardiaca, stop cardiac, hipertensiune, edem pulmonar, tulburari respiratorii, tulburari mentale. Nu se cunoaste nici un antidot pentru tetrizolin. Cu toate ca simptomele supradozarii pot fi alarmante, ele sunt autolimitate si pacientii isi revin de obicei fara nici o consecinta. Poate fi necesara administrarea de carbune medicinal, golirea continutului gastric, O2, scaderea febrei, terapie anticonvulsivanta. Pentru reducerea tensiunii arteriale se poate administra fentolamina 5 mg in solutie salina i.v. in ritm lent, sau 100 mg oral. La persoanele cu hipotensiune sunt contraindicate vasopresoarele.



Efecte asupra abilitatii de conducere auto sau folosirii masinilor: In rare cazuri, dupa administrarea colirului Visine, pot aparea midriaza si vedere neclara. In aceste situatii, abilitatea de a conduce autovehicule si de a opera masini poate fi afectata.



Incompatibilitati majore: Trebuie evitat contactul direct cu lentilele de contact flexibile, datorita riscului de precipitare.



Conditii de pastrare.

Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate. Flaconul: 5 ani. Nu este permisa folosirea sa dupa data expirului de pe ambalaj. Se foloseste maximum 4 saptamani dupa deschiderea sticlei.



Prezentare

Flacon cu 15 ml solutie oftalmica.


PREZENTARE S*********************
MEMBRU
GRATUIT
S*********************
1 059 356 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: farmacie online - Produse BIO - produse farmaceutice

PRODUSE ASEMANATOARE CU VISINE CLASSIC *15ML

Visine Classic *15mlVisine Classic *15ml
Visine Classic *15ml
Compozitie Ingrediente active. Fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin. Alte ...
RON 17.3
Visine Classic - 15mlVisine Classic - 15ml
Visine Classic - 15ml
Compozitie Ingrediente active. Fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin. Alte ...
RON 14.9
Bioflu Plus - 16 capsuleBioflu Plus - 16 capsule
Bioflu Plus - 16 capsule
1. Ce este Bioflu Plus®, capsule moi si pentru ce se utilizeaza Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei ...
RON 11.8
Bioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera - 100 mlBioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera - 100 ml
Bioflu Sirop Tuse cu Extract de Iedera -...
1. Ce este Bioflu sirop si pentru ce se utilizeaza Bioflu sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru ...
RON 10.5
Bioflu Sirop - 100 mlBioflu Sirop - 100 ml
Bioflu Sirop - 100 ml
1. Ce este Bioflu sirop si pentru ce se utilizeaza Bioflu sirop este o combinatie de medicamente utilizate pentru ...
RON 10.9
WICK VapoRub Unguent - 50 grWICK VapoRub Unguent - 50 gr
WICK VapoRub Unguent - 50 gr
Compozitie Un gram unguent contine camfor 54,60 mg, ulei de terebentina 47,10 mg, levomentol 28,20 mg, ulei de eucalipt ...
RON 16.7
WICK VapoRub Unguent *50 grWICK VapoRub Unguent *50 gr
WICK VapoRub Unguent *50 gr
Compozitie Un gram unguent contine camfor 54,60 mg, ulei de terebentina 47,10 mg, levomentol 28,20 mg, ulei de eucalipt ...
RON 16.7
Xanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4mlXanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4ml
Xanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4ml
10 monodoze fara conservant a 0.4ml Valabilitate 24 de luni Gel oftalmic Hialuronat de sodiu 0.15%, Guma xantan 1%, ...
RON 40.2
Xanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4mlXanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4ml
Xanternet Gel Oftalmic *10fl x 0.4ml
10 monodoze fara conservant a 0.4ml Valabilitate 24 de luni Gel oftalmic Hialuronat de sodiu 0.15%, Guma xantan 1%, ...
RON 40.2

VISINE CLASSIC *15ML ESTE LISTAT IN: