Omega 3 Ulei de Foca 500mg *120cps
Producator: Organika3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Prezentare Omega 3 Ulei de Foca 500mg *120cps
ACIZI GRASI IN ULEIUL DE FOCA INCAPSULAT:
Cei mai seminifativi acizi grasi omega-3 in lant alungit sunt:
� Acid Eicosapentaenoic (EPA, 20:5 n-3)
� Acid Docosahexaenoic (DHA, 22:6 n-3)
� Acid Docosapentaenoic (DPA, 22:5 n-3)
COMPOZITIE per capsula:
Ulei de Foca Pur (Standardizat)...............................500mg
ADMINISTRARE:
2-3 capsule de 2 ori pe zi in timpul mesei
Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se sintetizeaza trigliceridele. Sunt de doua tipuri: acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.).
Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip omega-3, avind calitatea de a mari fluiditatea singelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are de asemenea calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta " HDL -). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare (“anti-freeze”), preintimpinind rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cit mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atit continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, Foca si Balena sunt surse bogate in Omega 3.
Un consum prea mare de acizi grasi saturati in dauna celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare. Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat faptul ca, in timp ce alimentatia eschimosilor contine peste 13% acizi grasi denumiti Omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca), cea a danezilor de exemplu contine doar 0,84%. La eschimosii care consuma carne de foca, aparitia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mica decat in societatile civilizate. de asemena, incidenta cancerului este foarte redusa la eschimosi
Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in Provincia Terra Nova & Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de Somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uliul de foca sau balena sunt foarte rezistente la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca . De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de Omega 3
S-a mai raportat la Conferinta Internationala pe tema produselor din Foca (Ottawa, 7-8 Iunie 2004) ca uleiul de foca este foarte bogat in Acid Docosapentaenoic (DPA) care nu se gaseste in uleiul de peste sau exista dar in cantitate insuficienta
Numeroase alte studii indica eficienta deosebita a uleiului de foca in ateroscleroza, diabet, hipercolesteromie, etc. Un alt studiu indica efeicacitatea combinarii Uleiului de Foca cu Uleiul de Somon Salbatic sau uleiuri Omega 3 din pesti salbatici (macrou, sardina, anshoa) in tratarea Diabetului si aterosclerozei.
RECOMANDARI PENTRU ULEIUL DE FOCA:
Generale:
Creier
Ochi
Inima si sistem cardio-vascular
Afectiuni mentale si de comportament
Sindrom de atentie deficitara si hiperactivitate(ADHD)
Boala Alzheimer\'s
Autism
Sindrom Bipolar
Dementa (senila)
Depresie
Dislexie
Schizofrenie
Ochi si sistem Ocular
Ochi uscati
Degenerare Maculara
Retinita Pigmentoasa
Inima si Sistem Cardio-vascular
Astm
Ateroscleroza
Aritmie Cardiaac
Boli ale arterelor coronariene
Infarct miocardic
Hipertensiune arteriala
Scleroza Multipla (MS)
Reducerea valorilor LDL (colesterol rau)
Cresterea valorilor HDL (colesterol bun)
Diabet si Insulinorezistenta
FibromialgieCystic Fibrosis
Neuropatie IgA
Sindrom intestin (colon) iritabil
Osteoartrita
Osteoporoza
Boala Raynard
Artrita reumatoida
Afectiuni ale pielii- Acnee, Psoriazis and Eczema
Urmatoarele guverne si Organizatii intternationale recomanda un consum sporit de acizi grasi Omega-3 in lant alungit (long-chain) precum cei din uleiul de foca
Health Canada (Ministerul Sanatatii Canadian)
Governele din Australia si New Zealand
American Heart Association (Societatea Americana a Inimii)
World Health Organization (Organizatia Mondiala a Sanatati)
European Society for Cardiology (Societatea Europeana de Cardiologie)
United Kingdom Scientific Advisory Committee on Neutrino (Comitetul Stiintific Consultativ Neutrino din Marea Britanie)
S*********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton: