Inscrie firma »
Fungicid TOPSIN 500 SC

Fungicid TOPSIN 500 SC

Tip produs: fungicide
Telefon: click aici0766250814
Producator: Alchimex
Pret: 69.00 RON
Persona Contact:
DRAGOMIR SORIN
  Trimite un mesaj acestei firme
Produsul nu mai este de actualitate

Prezentare Fungicid TOPSIN 500 SC

PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE: TOPSIN® 500 SC este un produs conditionat sub forma de suspensie apoasa concentrata, de culoare alba, care contine 500 g/l tiofanat metil

MODUL DE ACTIUNE: TOPSIN® 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

MODUL DE INTREBUINTARE: TOPSIN® 500 SC este omologat pentru tratamente la samanta si/sau in perioada de vegetatie, la urmatoarele culturi:

Cultura Agentul de daunare* Conc./Doza GRAU Boli foliare si ale spicului:
Fainarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.), Helmintosporioza (Helminthosporium spp.) 1,250 l/ha ORZ Boli foliare:
Fainarea (Erysiphe graminis)
Patarea reticulara a frunzelor (Pyrenophora teres)Arsura frunzelor (Helminthosporium sativum) 1,250 l/ha FLOAREA SOARELUI Putregaiul alb(Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 2 l/t de samanta Putregaiul alb(Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Patarea bruna si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)
Alternarioza (Alternaria spp.) 1,4 l/ha (2 tratamente in vegetatie) RAPITA Putregaiul negru ( Phoma lingam)
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Alternarioza (Alternaria brassicae)
Fainarea (Erysiphe communis) 1,4 l/ha, aplicat in vegetatie VITA DE VIE Fainarea (Uncinula necator) 1,5 l/ha (in 1000 l apa) MAR Rapan (Venturia inaequalis)
Fainare (Podosphaera leucotricha) 0,14% (2,1 l/ha in 1500 l apa) PAR Rapan (Venturiapirina)
Patarea alba a frunzelor (Mycosphaerella sentina)Patarea bruna a frunzelor (Diplocarpon mespili) 0,14% (1,4 l/ha in 1000 l apa) CIRES SI VISIN Patarea frunzelor (Blumeriella jaapi) 0,1% (1,0 l/ha in 1000 l apa) CAPSUNI Patarea alba a frunzelor (Mycosphaerella fragariae) 0,1% (1,0 l/ha in 1000 l apa) TOMATE Septorioza (Septoria lycopersici) 0,07% (0,7 l/ha) TOMATE, ARDEI, VINETE Fuzarioza (Fusarium oxysporum), Verticilioza (Verticillium dahliae) 0,07 " 0,14% (0,5 l solutie/planta, la radacina) CASTRAVETI Fuzarioza (Fusarium oxysporum)
Verticilioza (Verticillium dahliae) 0,07 " 0,14% (1 l solutie/planta, la radacina) PEPENI VERZI SI GALBENI Antracnoza (Bolletotrichun lagenarium) 0,07% (0,7 l/ha) Fuzarioza (Fusarium oxysporum) 0,07 " 0,14% (0,5 l solutie/planta la radacina

*Tratamentele care se aplica impotriva acestor boli sunt eficace si fata de alte boli importante, cum sunt: (putregaiul cenusiu la vita de vie, capsuni, tomate); monilioza (la piersic, cires si visin) si altele.

Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare:
- 18 zile pentru grau, orz, floarea soarelui, vita de vie, mar, par;
- 14 zile pentru cires, visin, capsuni, tomate, ardei, vinete, castraveti.

MODUL DE APLICARE: TOPSIN® 500 SC se aplica prin stropiri cu volume normale de apa, avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile specifice pe culturi, referitoare la fazele si momentele obligatorii pentru aplicarea tratamentelor. Eficacitatea cea mai buna se obtine cand tratamentele se aplica preventiv, inainte de/sau la aparitia primelor simptome de boala. Tratamentele la samanta se fac cu respectarea regulilor privind reglarea echipemantelor, agitarea continua a solutiilor preparate si evitarea supraumezirii semintelor tratate. Cand se aplica singur se pot adauga 3-5 litri apa/2 litri produs/tona seminte.

TEHNICA DE APLICARE: Echipamentele de stropit trebuie sa fie prevazute cu sisteme de agitare permanenta a solutiei de stropit si bine reglate pentru asigurarea uniformitatii stropirilor. Inainte de utilizarea produsului, ambalajul se agita bine, pentru omogenizarea continutului. Dupa golire, ambalajele se clatesc (de 3 ori) cu apa, care se adauga in rezervorul cu solutia de stropit.

COMPATIBILITATE: TOPSIN® 500 SC se poate aplica in amestec cu alte produse fungicide si/sau insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari (MICROFERT"U, MICROFERT"Fer), avandu-se in vedere si recomandarile din tehnologiile specifice pe culturi privind cele mai eficiente asocieri.

®Marca inregistrata NIPPON SODA, Japonia

PREZENTARE SC UNISOR SRL
LIGHT
MEMBER
SC UNISOR SRL
106 886 accesari
Persoana de contact: DRAGOMIR SORIN
Adresa postala: str. George Enescu, nr.50
Localitate: Craiova, Dolj
Telefon: click aici 0766250814
Contact Yahoo Messenger:
Fax: 0251/590587
Website:

Activitate firma: pesticide - erbicide - erbicid total

FUNGICID TOPSIN 500 SC ESTE LISTAT IN: