Inscrie firma »
Calypso 480 SC

Calypso 480 SC

Tip produs: calypso 480 sc
 

Prezentare Calypso 480 SC




Substanta activa : Tiacloprid 480g/l



Formulare : Suspensie concentrata



Insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile destinat combaterii daunatorilor la cartofi, pomi fructiferi, porumb, arbori.



Mar - Cydia pomonella - viermele merelor, Anthonomus pomorum - gargarita florilor de mar, Quadraspidiotus perniciosus - paduchele din San Jose, Aphis spp. - disaph spp. - afide, Phyllonorychter blancardela, leucoptera scitella minatoare, Hoplocampa minuta - viespi - doza 0.02% (300ml/ha)



Prun - Hyalopterus pruni - paduchele cenusiu, Quadraspidiotus perniciosus - paduchele din San Jose, Cydia funebrana - viermele prunelor. Hoplocampa sp., Eurotyma schreineri - viespi - doza 0.02% (200ml/ha)



Cires - Rhagoletis cerasi - musca cireselor - doza 0.02% (200ml/ha)



Cartof - Leptinotarsa decemlineata - gandacul din colorado, Aphis sp. - afide - doza 80ml/ha



Porumb - Tanymecus dilaticollis - ratisoara porumbului - doza 90ml/ha



Arbori - Hyphantria cunea, Euproctis chrysorrhoea - omizi defoliatoare - doza 0.02%



Mod de actiune :



Calypso are o eficacitate foarte buna si un spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular, cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantelor. El este un produs cu activitate sistemica ridicata in planta, actionand asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Tiacloprid actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Datorita acestui mod de actiune, Calypso combate la fel de eficient si formele rezistente la insecticidele conventionale utilizate pana acum. Activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia. La unele specii cum este viermele merelor Calypso are si o actiune ovicida foarte buna. Efectul ovicid este maxim daca tratamentul se efectueaza la inceputul depunerii pontei.



Modul de utilizare



Cartof - are o eficacitate foarte buna si o activitate de lunga durata asupra gandacului de Colorado in toate stadiile lui de dezvoltare si asupra afidelor. Cultura este protejata impotriva gandacului din Colorado o perioada de 25-30 de zile de la efectuarea stropirii, iar eficacitatea produsului este la fel de ridicata chiar si atunci cand larvele sunt de varsta mai avansata. Astfel, in functie de numarul de generatii al daunatorului cu doar 1-2 tratamente, cultura este protejata pe toata durata perioadei de vegetatie. Pentru culturile destinate producerii de samanta, Calypso permite cultivatorilor ca intr-un singur tratament sa realizeze protectia simultana impotriva gandacului de Colorado si a afidelor la o doza foarte redusa de utilizare, de numai 80 de ml/ha



Porumb - se utilizeaza pentru combaterea ratisoarei porumbului in doza de 90 de ml/ha ( tratament de corectie in culturile de samanta tratata)



Pomi fructiferi - are eficacitate deosebita asupra unui numar mare de insecte daunatoare, inclusiv asupra gargaritelor florilor de mar si paduchelui din San Jose la tratamente de vara. Se utilizeaza in concentratie de 0.02% ( 300ml/ha Calypso in 1500l de apa) - pentru 1-3 tratamente la avertizare in functie de ciclul biologic al fiecarei insecte. Calypso se remarca prin actiune de lunga durata : 14 zile la viermele merelor si 35 de zile la afide. Efect ovicid foarte bun alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor. Selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare ( albine, bondari), paraziti si pradatori. Astfel Calypso isi extinde aria de utilizare in programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, in timpul si dupa inflorit.



Pentru a evita aparitia fenomenului de rezistenta incrucisata, Calypso nu va fi inclus in programele de tratament alaturi de produse avand substante active din aceeasi grupa chimica ( cloronicotinile). El trebuie inclus in programele de stropire alaturi de insecticide din alte grupe chimice : piretroizi de sinteza ( Decis), carbamati sau organofosforice.





Pret - 4.8 lei - 1.8ml; 14.6 lei - 10ml; 52 lei -40 ml; 95.24 lei - 100ml; 848 lei - 1l

PREZENTARE S************
MEMBRU
GRATUIT
S************
234 543 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: seminte - legume - semintelor de legume

PRODUSE ASEMANATOARE CU CALYPSO 480 SC

Fastac 10 ECFastac 10 EC
Fastac 10 EC
Substanta activa : alfa-cipermetrin 100g/l Formulare : Concentrat emulsionabil Fastac 10 EC se ...
Faster 10 CEFaster 10 CE
Faster 10 CE
Substanta activa - cipermetrin - 100g/l Formulare - Concentrat emulsionabil - aspect de lichid limpede, ...
Decis Mega 50 EWDecis Mega 50 EW
Decis Mega 50 EW
Substanta activa: deltametrin 50 g/l Formulare: EW (emulsie in apa) Insecticid piretroid pentru ...
Actara 25 WGActara 25 WG
Actara 25 WG
Substanta activa : Thiametoxam 25% Formulare : Granule dispersabile in apa Este un insecticid sistemic ...
Vantex 60 CSVantex 60 CS
Vantex 60 CS
Insecticid care actioneaza rapid prin contact si ingestie.Efectul produsului se observa la scurt timp dupa ...
Proteus 110 ODProteus 110 OD
Proteus 110 OD
Substanta activa: tiacloprid 100g/l + deltametrin 10g/l Formulare: dispersie in ulei Mod de actiune Proteus ...
Mospilan 20 SGMospilan 20 SG
Mospilan 20 SG
Substanta activa: acetamiprid Formulare: MOSPILAN 20 SP, MOSPILAN 20 SG, MOSPILAN 70 WP Prezentare: ...
Admiral 10 EcAdmiral 10 Ec
Admiral 10 Ec
Substanta activa : Piriproxifen 100g/l Insecticid regulator de crestere pentru controlul musculitelor albe ...
Efcymethrin 10 ECEfcymethrin 10 EC
Efcymethrin 10 EC
Substanta activa : cipermetrin 200g/l Este un insecticid din grupa piretroizilor de sinteza, cu un spectru ...

CALYPSO 480 SC ESTE LISTAT IN: