Inscrie firma »
P*************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Piscine publice si rezidentiale

Piscine publice si rezidentiale

Tip produs: constructii piscine | echipamente piscine | placari piscine
Producator: SPERANTA CLUB PISCINE PENTRU O VIATA
 

Prezentare Piscine publice si rezidentiale

Piscina cu skimmere
Principiu de functionare al filtrarii apei:
Bazinul are incastrate elementele de insuflare pe peretii la 35-50 cm sub nivelul apei si skimmere - guri de absorbtie, incastrate pe peretele opus elementelor de insuflare la cativa centimetrii de marginea de sus a bazinului.
Distanta dintre elementele de insuflare si skimmere - gurile de absorbtie trebuie sa fie de maxim 12-14 m.
Nivelul apei in bazin este cu 15-20 cm mai jos decat marginea de sus a bazinului, respectiv cota plajei din jurul acestuia, la jumatatea skimmerelor - gurilor de absorbtie.
In caminul tehnic ingropat, aflat in imediata apropiere a bazinului se afla sistemul de filtrare, pompa tragand cu presiune apa din piscina prin skimmere - gurile de absorbtie, trecand apoi prin filtre o impinge cu presiune inapoi in piscina prin elementele de insuflare.
Impuritatile mari (Frunze etc) sunt retinute in cosul special aflat in skimmer, iar cele mai mici sunt retinute in filtrul cu nisip aflat in caminul tehnic.

Piscina cu luciu de apa (deversare in canal perimetral si colectare in rezervor tampon - vas de compensatie)
Principiu de functionare al filtrarii apei:
Bazinul are incastrate elementele de insuflare pe fundul piscinei si un canal de colectre la marginea de sus.
Nivelul apei in bazin este pana la marginea de sus a piscinei, respectiv cota plajei din jurul acesteia, deversand in canalul de colectare.
In caminul tehnic ingropat, aflat in imediata apropiere a bazinului (de preferat canal de vizitare de jur imprejurul piscinei), se afla rezervorul tampon in care se deverseaza apa colectata prin canal si sistemul de filtrare, pompa tragand cu presiune apa din rezervorul tampon, trecand apoi prin filtre o impinge cu presiune inapoi in piscina prin elementele de insuflare.
Impuritatile mari (Frunze etc) sunt retinute in canalul de colectare, iar cele mai mici sunt retinute in filtrul cu nisip aflat in caminul tehnic.

Principiul de functionare al tratarii apei
Pe teava de insuflare, inainte de intrarea in piscina a apei, prin sa de bransare este injectat atat clorul cat si ph-ul minus necesar pentru mentinerea calitatii apei, care este analizata in camera de analiza a statiei automate de tratare a apei. Dozarea si injectarea substantelor pentru tratarea apei se face cu ajutorul pompelor speciale, aflate la statia automata, dozand din rezervoarele de chimicale exact atat cat este necesar. Dozarea automata optimizeaza consumul de substante de tratare si asigura in permanenta calitatea necesara apei din piscina.
Se poate face si tratamentul manual al apei dozand substantele de tratare in functie de citirea pe tester a calitatii apei.
Tratarea apei se poate face si cu: sare, UV, oxygen activ, descompunere de ioni de cupru si argint si mai nou,'' bio'' cu alge si plante speciale.

Principiul de functionare al incalzirii apei
Dupa iesirea din filtru a apei se monteaza un schimbator de caldura ce foloseste agent termic de la o centrala termica pentru incalzirea apei din bazin avand un cititor automat al temperaturii setate de functionare a piscine si mentinand in permanenta temperatura dorita.
Incalzirea apei se poate face si cu panouri solare, pompe de caldura, incalzitoare electrice.

Principiul de curatare si intretinere a piscinei
Dupa punerea in functiune a piscinei aspirarea impuritatilor ce se pot depune pe fundul bazinului, se poate face manual prin legarea unui furtun cu maner telescopic si perie de aspirator, la o priza de aspiratie prevazuta pe peretele piscinei, legata la pompa sistemului de filtrare.
Aspirarea piscine se poate face si cu aspiratoare automate sau semiautomate.

Principiul de acoperire-protejare a piscinei
Pentru perioada de vara se poate monta o prelata termoizolanta cu sistem manual de rulare sau o prelata din lamele de pvc cu strangere automata.
Acoperirea piscinei se poate face si cu pavilioane mobile ce asigura si o folosire mai indelungata a piscinei inclusiv in lunile mai, septembrie.
Pentru piscinele exterioare, in perioada de iarna, acestea trebuiesc protejate cu o prelata speciala si saci compensatori care sa preia tensiunile ce apar la inghetarea apei.

Servici si intretinere
Orice piscina are nevoie de o atenta supraveghere atat in ceea ce priveste buna functionare a sistemelor de filtrare, tratare automata si incalzire, cat si in ceea ce priveste calitatea apei si curatarea bazinului. Acest lucru se poate realize in regie proprie cu personal instruit sau prin semnarea unui contract de intretinere cu firma noastra.

Recomandari piscine publice:
Piscinele publice de dimensiuni mari, se realizeaza in mod curent cu luciu de apa. Aceasta implica un canal perimetral in care apa se revarsa (realizandu-se o curatare mai ampla decat in varianta cu skimmere), de unde apa se colecteaza intr-un bazin de compensare.
Bazinul de compensare poate avea capacitate de 6% din volumul de apa al piscinei si impreuna cu spatiul necesar amplasarii echipamentelor, reprezinta caminul tehnic al piscinei.

Din bazinul de compensare apa este aspirata de pompe,prin intermediul unui colector (teava pvc de diametru mai mare), trecuta prin filtre si reintrodusa in piscina tot prin intermediul unui colector pentru a fi distribuita in mod uniform la gurile de refulare ce vor fi amplasate, in varianta de luciu de apa, pe fundul bazinului. Nu trebuie ignorata incalzirea apei chiar si in varianta unei piscine exterioare. Este recomandata folosirea unui sistem de tratare automata a apei.

De asemenea de jur imprejurul bazinului este recomandat sa se construiasca un camin care sa permita vizitarea din exterior a peretilor piscinei si a tevilor ce inconjoara bazinul.
Profilul marginii superioare a bazinului si canalul perimetral de colectare a apei poate avea diferite forme (vezi exemple).
Pentru bazinele publice este recomandata placarea cu gresie, care este un material special proiectat: placi de 12 x 24,5 cm, cu caracteristici mecanice si fizice deosebite, usor de intretinut si aspect placut, recomandat pentru piscine de cluburi, hoteluri, parcuri acvatice.

Plajele din jurul bazinelor este recomandat sa fie placate cu gresie antiderapanta, sa fie prevazute sifoane de pardoseala pentru o curatare si intretinere eficienta a zonei.
Plaja din jurul bazinului, daca acesta este acoperit, este recomandat sa fie realizata cu incalzire in pardoseala.
Aerul din incaperea in care se afla piscina, daca aceasta este de interior, va avea o umiditate sporita ce va trebui eliminata prin procesul de dezumidificare. In acest sens va trebui realizat un proiect de instalatii de dezumidificare si ventilatii care sa tina cont de parametrii termici si climatici ai constructiei, pentru a putea dimensiona corect echipamentul necesar si tubulatura cu grilele de aspiratie si insuflare.
PREZENTARE P***************************
MEMBRU
GRATUIT
P***************************
3 549 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
P***************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Constructii/Amenajari/Mobilier » Piscine

PISCINE PUBLICE SI REZIDENTIALE ESTE LISTAT IN: