Inscrie firma »
R****************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Panouri radiante pentru hale industriale SBM

Panouri radiante pentru hale industriale SBM

 

Prezentare Panouri radiante pentru hale industriale SBM

Noile directive europene impun cresterea performantelor energetice ale cladirilor pentru utilizarea rationala a energiei si protejarea mediului inconjurator.

Sistemele de panourile radiante ceramice se folosesc pentru incalzirea cladirilor industriale, depozite, terase restaurant, piete acoperite, service auto, camioane, utilaje agricole, biserici, sali de sport.

Consumul de energie (gaz) in cazul utilizarii acestor sisteme este cu 30 - 40% mai mic decat pentru sistemele convective (cu aer cald) deoarece:
- incalzirea se produce local, nu pentru intregul volum al incintei; efectul se produce prin propagarea liniara a radiatiei in infrarosu emisa de panouri
- incalzirea este necesara numai pe durata programului de lucru, intrucat in 5 minute de la pornirea instalatiei se atinge 95% din puterea nominala.


PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

Incalzirea ceramica a fost conceputa si pusa la punct pentru aplicatiile sale in cladiri cu inaltimi mai mari de 5 m. Aparatele utilizate sunt radianti ceramici avand raza lunga de actiune.
Panourile radiante transmit caldura prin radiatie suprafetelor si obiectelor inconjuratoare, de la care se incalzeste si aerul din interiorul incaperii. Fluxul termic se concentreaza acolo unde este necesar.
Radiatia ceramica se propaga natural, in directia aleasa fara a cheltui energie de transmitere. Ea incalzeste suprafete si nu volume. Aerul este incalzit indirect prin recedarea caldurii de catre corpurile incalzite. Prin radiatie temperatura, aerului este inferioara temperaturii de confort. Pierderile de caldura sunt limitate.
Materialul ceramic, prin puterea sa de emisie ridicata, are cea mai mare capacitate de a transforma energia in caldura radiata (cu 30% mai mult decit otelul).
In principiu o instalatie de incalzire prin radiatie cu panouri radiante se compune din urmatoarele parti:
- suprafele incalzitoare denumite si panouri radiante ceramice;
- retelele de distributie;
- echipamente de reglare si automatizare;


Presiunea de alimentare cu gaz poate fi mai mare sau egala cu presiunea de functionare a panoului radiant ceramic (17 mbar pentru gaz natural si 37 mbar pentru GPL).
Radiantii ceramici au eficienta la orice inaltime de montaj. In cladirile mai putin inalte, utilizarea radiantilor de putere redusa permit garantarea unui confort uniform al ocupantilor.
Dupa aprindere, 95% din puterea radiata este atinsa in 5 minute. Aceasta viteza de atingere a temperaturii dorite permite pastrarea unui inalt randament de radiatie. Panourile radiante ceramice au o temperatura superficiala omogena. Montajul in "campuri incrucisate" permite obtinerea unui confort omogen pe toata suprafata incalzita.
Compacte, cu gabarit redus si orientare reglabila pentru obtinerea unei bune repartitii a caldurii, panourile radiante ceramice sunt usor de montat si nu necesita sustineri speciale.
Posibilitatea incalzirii partiale si de alegere a temperaturilor pe zone, programarea functionarii, conduc la utilizarea optima a energiei. Pentru toate cladirile cu inaltimi de peste 5 m, supletea si eficacitatea radiantilor ceramici permit crearea confortului optim cu costuri mult inferioare altor sisteme de inclazire.
Alegerea unei instalatii de incalzire corespunzatoare cladirilor cu inaltimi de peste 5 metri si tuturor conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca este o problema dificila si necesita o analiza aprofundata, de la caz la caz.
La analiza unei astfel de probleme trebuie sa fie luati in consideratie urmatorii factori:
- destinatia cladirii si inaltimea ei;
- caracteristica termica a cladirii;
- existenta combustibilului gazos;
- posibilitatea de degajare a noxelor.


Pentru o hala sau incapere care se poate incalzi fie cu aer cald fie cu panouri radiante, incalzirea prin radiatie prezinta o serie de avantaje, de care trebuie sa se tina seama, si anume:
- caldura este transmisa (prin radiatie) direct in zona de lucru; acest avantaj este cu atat mai accentuat cu cat hala este mai inalta si mai voluminoasa;
- printr-o judicioasa repartitie a panourilor radiante se obtine o uniformizare a temperaturilor in zona de lucru, iar curentii de aer dispar aproape cu desavirsire;
- ocupantii au senzatia de cald si totodata respira un aer racoros;
- in aceleasi conditii de confort, pierderile de caldura prin elementele constructiei sunt mai mici decit in cazul incalzirii cu aer cald.
Radiatia in infrarosu nu este periculoasa pentru oameni. Ea este naturala. Soarele, un semineu cu foc din lemne, ne incalzesc prin radiatie in infrarosu. Chiar si radiatoarele traditionale emit radiatie in infrarosu.
Toate corpurile avind o temperatura superioara lui zero absolut radiaza, chiar daca ele nu sunt infrarosii.
Panourile radiante ceramice SBM sunt prevazute pentru a functiona la o temperatura de cca 880 0C ceea ce da o lungime de unda medie de 2,5 m deci mult mai departe de radiatiile periculoase (Ultra-violet, X si Gamma).

Principalele avantaje pentru utilizatorii sistemelor de incalzire cu panouri radiante ceramice SBM:

- nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante
- economie de combustibil de 30 - 40% fata de sistemele clasice
- functionare silentioasa
- intretinere usoara
- siguranta in exploatare, datorita sistemului performant de automatizare si protectie
- nivel foarte scazut de noxe, datorita randamentului ridicat al arderii si economiei de combustibil (-energia care polueaza cel mai putin este aceea care nu se consuma-)
- nu exista miscari ale aerului si antrenari de praf
- temperaturile obtinute sunt adaptate necesitatilor pe zone de lucru si intervale orare
- nu necesita centrala termica, deci nu ocupa mult spatiu
- durata mare de viata (nu exista piese in miscare, iar placile ceramice au durata de viata practic nelimitata)

Avantaje pentru firmele de instalatii:

- acces gratuit la biroul de proiectare SBM prin RWT (configurarea instalatiei de gaz, alegerea panourilor si dispunerea acestora)
- nu este necesar circuit de evacuare a gazelor (conform EN 13410), arderea gazului natural sau a GPL pe placile ceramice producandu-se cu un randament de 99%; este suficienta ventilarea prin deschiderea uzuala a usilor
- montajul este simplu, aparatele fiind compacte si usoare
PREZENTARE R******************************
MEMBRU
GRATUIT
R******************************
8 141 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
R******************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Constructii/Amenajari/Mobilier » Echipamente pentru incalzire

PRODUSE ASEMANATOARE CU PANOURI RADIANTE PENTRU HALE INDUSTRIALE SBM

Aeroterma pe gaz elicoidalaAeroterma pe gaz elicoidala
Aeroterma pe gaz elicoidala
Aerotermele elicoidale pe gaz RWT tip RT au fost special concepute pentru a raspunde nevoilor de incalzire pentru volume ...
Modul aeroterma climatizorModul aeroterma climatizor
Modul aeroterma climatizor
Modulul aeroterma gaz-climatizor tip RMAC35 a fost conceput pentru a raspunde cerintelor de incalzire si de racire ale ...

PANOURI RADIANTE PENTRU HALE INDUSTRIALE SBM ESTE LISTAT IN: