Inscrie firma »
C*********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Statii epurare rezidentiale

Statii epurare rezidentiale

Tip produs: Statii Epurare Rezidentiale | Statii Epurare | epurare ape uzate menajere
 

Prezentare Statii epurare rezidentiale

Statiile de epurare pentru ape uzate menajere sunt dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si de capacitate, astfel incat, la evacuare, apa uzata epurata sa prezinte parametrii de calitate impusi de normele NTPA 001/2005 si NTPA 011/2005.
Statiile de epurare produse de C&V Water Control deservesc locuintele sau grupurile de locuinte ce nu pot evacua apa uzata intr-o retea publica de canalizare.

STATII DE EPURARE APE UZATE MENAJERE 0,9 - 13,5 mc/zi (6 -120 L.E.)

1. Principalele caracteristici:
Epurarea apelor uzate cu ajutorul instalatiilor de epurare compacte sau asamblate la beneficiar (din bazine prefabricate) se realizeaza prin procese biologice, in cadrul carora se foloseste namol activat in suspensie. Tratamentul apei are la baza procese de nitrificare, denitrificare, si procese de reducere pe cale biologica a fosforului, fara a fi nevoie de adaos de substante chimice. Separarea apei rezultate de namolul in suspensie are loc in zona de decantare. Instalatia reactioneaza in mod automat pe parcursul unei zile in functie de fluxul de apa uzata influenta in statie. Namolul in exces din instalatie este stabilizat aerob: fiind inodor si non-toxic, poate fi folosit in siguranta in agricultura. Bazinele sunt acoperite cu capace din polipropilena, peste care se poate aplica un strat de gazon fals.

2. Descrierea procesului tehnologic
Procesul incepe cu treapta de epurare mecanica, in care materialele grosiere sunt retinute pe sita - cos. Apa astfel pre-tratata trece spre treapta de epurare biologica. Elementul de baza al statiei compacte pentru epurarea apelor uzate este un bioreactor biologic care integreaza intr-un bazin o camera de activare (in care au loc procese de indepartare a azotului si fosforului cu ajutorul namolului activat ce contine bacterii aerobe, anaerobe si anoxice, capabile sa realizeze procesul de epurare), si o camera pentru separarea namolului activat de apa epurata.

Camera pentru activare este impartita in zone si sectiuni in care se asigura conditiile speciale pentru tratamentul biologic, de exemplu: zona de fermentare - anaeroba, zona pentru denitrificare - anoxica si zona pentru nitrificare - aeroba. Zonele comunica intre ele prin treceri si scurgeri. Din camera de separare, namolul activat este recirculat in primul compartiment al bioreactorului cu ajutorul unui air-lift. Omogenizarea, circularea si recircularea amestecului activat se obtine cu ajutorul unei suflante de aer, acestea fiind singurul echipament electro-mecanic al acestei tehnologii.

3. Zona de amplasare a instalatiei
Instalatia poate fi amplasata oriunde, deoarece nu degaja miros si zgomotul este practic inexistent. Adancimea gropii se va calcula in functie de cota radierului canalizarii. Statia de epurare se va monta pe o fundatie perfect plana din beton armat, avand o grosime de cca. 10-15 cm, si poate fi ingradita pentru a se evita patrunderea persoanelor neautorizate. Dupa efectuarea racordurilor de intrare si de iesire, bazinele se vor umple cu apa concomitent cu umplerea cu nisip stabilizat a spatiului ramas liber intre acestea si peretii sapaturii.

4. Operare si intretinere
Statia de epurare este complet automatizata, singurele operatiuni de intretinere necesare fiind evacuarea namolului produs (se face anual, de catre o firma specializata, in conformitate cu legislatia in vigoare) si inlaturarea materialelor grosiere din gratarul cos (intervalul de timp se stabileste prin inspectie vizuala). Namolul este stabilizat din punct de vedere biologic si poate fi folosit in agricultura cu avizul organelor sanitare.
Atingerea parametrilor optimi din punct de vedere calitativ si cantitativ dureaza aproximativ 30 de zile de la data terminarii lucrarilor de constructii, montaj si instalare, in momentul in care se va asigura de catre beneficiar incarcarea instalatiei de epurare cu ape uzate la minim 25% din capacitatea pentru care a fost dimensionata instalatia. Dupa punerea in functiune, singurele cheltuieli vor fi cele cu energia electrica, deoarece statia de epurare nu necesita adaos de reactivi chimici.
PREZENTARE C***********************
MEMBRU
GRATUIT
C***********************
76 804 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C***********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: epurare apa - tratare apa - filtre

PRODUSE ASEMANATOARE CU STATII EPURARE REZIDENTIALE

Statii Epurare MBRStatii Epurare MBR
Statii Epurare MBR
Descrierea procesului tehnologic: Statiile de epurare tip MBR cuprind urmatoarele obiecte tehnologice: * Statie ...
Statii Epurare IndustrialeStatii Epurare Industriale
Statii Epurare Industriale
In contextul actual al dezvoltarii industriei si al cerintelor impunse de Uniunea Europeana au fost constatate o serie ...
BiosepticBioseptic
Bioseptic
Caracteristici * microorganisme saprofite tip bacillus subtilis de origine naturala * alge marine si ...
Sita statica de filtrareSita statica de filtrare
Sita statica de filtrare
Sita statica: Sita statica este un filtru utilizat pentru separarea solidului de lichid in Statiile de Epurare a ...
Separatoare grasimiSeparatoare grasimi
Separatoare grasimi
Separatorele sunt echipamente care intra in componenta instalatiilor de epurare, destinate retinerii grasimilor animale ...
Separatoare hidrocarburiSeparatoare hidrocarburi
Separatoare hidrocarburi
Separatoarele de uleiuri minerale si hidrocarburi sunt utilizate pentru retinerea reziduurilor toxice din apele uzate ...
Separatoare de grasimiSeparatoare de grasimi
Separatoare de grasimi
Unitati de flotatie fara reactivi chimici Separator de grasimi - FATFLOT Scopul flotarii este separarea din apele ...
Statii tratare containerizateStatii tratare containerizate
Statii tratare containerizate
Procesul tehnologic de tratare al acestor tip de statii este alcatuit din: 1. Coagulare / Floculare / Oxidare / ...
Filtru presa pentru namolFiltru presa pentru namol
Filtru presa pentru namol
Filtru presa este un deshidrator de namol gandit pentru rezolvarea problemelor legate de concentrarea si secarea ...