Inscrie firma »
C*********************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Statii Epurare Industriale

Statii Epurare Industriale

Tip produs: statii epurare industriale | eliminare bacterii | unitati de flotatie
 

Prezentare Statii Epurare Industriale

In contextul actual al dezvoltarii industriei si al cerintelor impunse de Uniunea Europeana au fost constatate o serie de probleme legate de partea de epurare si evacuare a apelor uzate rezultate din diverse ramuri industriale (prelucrare carne, conserve din fructe si legume, abatoare, fabrici de prelucrare a laptelui, etc.). Pentru solutionarea acestor probleme, C&V Water Control ofera o gama diversificata de echipamente sub forma statiilor de epurare de diferite capacitati.
Statiile sunt dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si de cantitatea de apa uzata ce se doreste a fi epurata. Fluxul general de epurare prezentat in schema alaturata cuprinde toate etapele necesare epurarii astfel incat la evacuare apa sa prezinte parametrii de calitate impusi de normele NTPA 001/2005 si NTPA 011/2005 pentru evacuare in emisar natural sau NTPA 002/2005 pentru evacuarea in reteaua de canalizare.

- STATIE DE POMPARE:
Apa uzata colectata prin sistemul de canalizare din incinta unitatii industriale este pompata catre statia de epurare prin intermediul a doua pompe submersibile (1 activa + 1 rezerva). Pentru protectia pompelor, in amonte de statia de pompare este montat un gratar rar cu curatare manuala. Pomparea este comandata de senzorii de nivel instalati in bazin.

- TREAPTA MECANICA - SITAREA:
Separararea mecanica se realizeaza fie prin intermediul unei site statice fie prin intermediul unei site rotative. Sita rotativa este un filtru de mare capacitate cu dimensiuni mult mai mici fata de alte site utilizate in separarea solid-lichid.
Influentul este introdus prin partea superioara a corpului, distribuindu-se uniform si revarsandu-se peste tamburul filtrant. Solidele se retin la suprafata cilindrului, in timp ce lichidul patrunde printre interstitii, coborand apoi in partea inferioara a tamburului. Sita se monteaza pe un postament.
Dupa aceasta sitare, apa curge gravitational catre un bazin de omogenizare - egalizare.

- OMOGENIZAREA :
Rolul bazinului de omogenizare este acela de a amortiza efectele incarcarilor punctuale (varfurilor de debit) ce pot afecta procesul de epurare.
In acest sens, bazinul de omogenizare poate stoca o anumita cantitate de apa uzata, ceea ce permite mentinerea unui debit si unei incarcari constante pe toata durata zilei. De asemenea, bazinul de omogenizare este folosit pentru evacuarea namolului biologic din proces, prin alimentarea acestuia cu namol recirculat din decantorul final. Bazinul este dotat cu sistem de aerare cu bule fine, alimentat de la o suflanta de aer. Prin aerare intermitenta se asigura omogenizarea apei uzate si mentinerea unei cantitati suficiente de oxigen dizolvat in apa, pentru prevenirea unor procese biologice anaerobe ce pot degaja mirosuri neplacute sau fermentare.
Din bazinul de omogenizare, apa este pompata, cu debit constant, cu ajutorul a 2 pompe submersibile catre urmatoarea etapa de epurare.

- TRATAREA FIZICO-CHIMICA SI FLOTATIE CU AER DIZOLVAT:
Prezenta in apa a diverselor substante solide in suspensie constituie o parte importanta a contaminarii. In proces se doreste separarea efluentului de materia solida dizolvata, particulele de dimensiuni mari fiind retinute in treapta anterioara. Pentru a se realiza separarea unei suspensii coloidale este necesara aglomerarea coloizilor pentru a forma particule de dimensiuni superioare. Aceasta este rezultatul a doua actiuni diferite:
- Destabilizare, ce se realizeaza prin adaugarea reactivilor chimici.
- Aglomerarea coloidelor, ce rezulta prin actiunea fortelor de atractie intre molecule.
Separarea solid/lichid a flocoanelor formate si a apei se realizeaza intr-un proces ulterior de flotatie cu aer dizolvat si de raclare.
Flotatia cu aer dizolvat (DAF) este un proces utilizat pentru separarea particulelor solide, lichide si pentru concentrarea namolului.
Bulele fine de aer introduse in sistem antreneaza materialele solide in suspensie catre suprafata apei, formand namolurile flotante, care se separa de apa si ulterior se evacueaza prin raclare cu ajutorul unui pod raclor.
Cand procesul de flotatie este precedat de un tratament de Coagulare-Floculare, randamentul in separarea materiei solide in suspensie este mult mai mare, putandu-se ajunge fara nici o problema la un randament real de 95%, prin aceasta asigurandu-se o reducere a CBO5 de minim 40%. Aceasta reducere depinde de tipul de apa reziduala.

- TRATAREA BIOLOGICA:
Tratamentul biologic are ca scop reducerea incarcarilor pana la valorile permise, reglementate de normativele in vigoare. Efluentul curatat de majoritatea solidelor in suspensie, trece intr-un bazin (reactor biologic) unde cu ajutorul injectiei de aer este favorizata dezvoltarea in namolul biologic a unor microorganisme ce degradeaza biologic materia organica. In cadrul acestei etape dupa bazinul de tratare cu namol activat este prevazuta si decantarea apei intr-un decantor, de obicei radial. Namolurile decantate sunt partial recirculate in bazinul biologic, iar o parte se purjeaza automat catre unitatile de prelucrare a acestuia.
In urma diferitelor procese de epurare ale efluentului rezulta o cantitate de namol ce necesita un proces ulterior de deshidratare.

- SEPARAREA NAMOLURILOR FORMATE:
Din cadrul procesului de epurare rezulta doua tipuri de namol: namolul flotat si cel decantat dupa treapta biologica. Namolul raclat este retinut intr-o zona de concentrare ceea ce permite obtinerea unei concentratii solid/lichid a namolului intre 6-10 % fara a pierde eficacitatea in sistemul de separare.
Namolurile produse contin microrganisme, materie activa si elemente organice care pot genera fermentare. Pentru a evita acest fenomen namolul se conditioneaza cu var. Prin ridicarea pH-ului la o valoare mai mare de 8,5, se blocheaza fermentatia si se reduce procentul de apa libera din namol. Rolul principal este ca namolul sa fie drenabil si filtrabil.

- DESHIDRATARE NAMOL IN FILTRU PRESA :
In final se instaleaza un sistem de deshidratare de namol in filtrul presa. Filtrul presa este constituit dintr-o grupare de placi canelate acoperite cu panza filtranta si asezate in pozitie verticala ce se apropie si se departeaza una de alta cu ajutorul unui surub hidraulic dispus in una din partile extreme ale echipamentului. Namolul se pompeaza prin intermediul unei pompe si prin orificiile prezente in centrul fiecarei placi incepe sa ocupe spatiul existent intre doua placi. Filtrul presa si o conditionare anterioara cu var, floculant si coagulant vor asigura concentratii ale namolului incepand cu 35%.
Inainte de introducerea namolului in filtrul presa, el se va trata intr-un rezervor de conditionare cu var si floculant pentru obtinerea unui namol cu o mare capacitate de piedere a apei si nu adera la placile filtrului presa.
Prima operatie a filtrului presa este inchiderea placilor prin intermediul pistonului hidraulic. Din acest moment, pompa incepe introducerea namolului in filtru si lucreaza pana la obtinerea presiunii fixate.
Urmeaza un timp de presare in care se compacteaza turtele de namol intre placile filtrului. Dupa un timp se realizeaza o curatare cu aer ce elimina excesul de namol din tubulatura. Urmeaza o curatare a excesului de namol din tubulatura prin insuflare de aer, in timp ce placilor li se imprima o miscare care sa faciliteze caderea turtelor din filtru. Turtele se colecteaza si se ambaleaza in saci.
PREZENTARE C***********************
MEMBRU
GRATUIT
C***********************
76 918 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
C***********************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: epurare apa - tratare apa - filtre

PRODUSE ASEMANATOARE CU STATII EPURARE INDUSTRIALE

Statii Epurare MBRStatii Epurare MBR
Statii Epurare MBR
Descrierea procesului tehnologic: Statiile de epurare tip MBR cuprind urmatoarele obiecte tehnologice: * Statie ...
Statii epurare rezidentialeStatii epurare rezidentiale
Statii epurare rezidentiale
Statiile de epurare pentru ape uzate menajere sunt dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si ...
Separatoare de grasimiSeparatoare de grasimi
Separatoare de grasimi
Unitati de flotatie fara reactivi chimici Separator de grasimi - FATFLOT Scopul flotarii este separarea din apele ...
Filtru presa pentru namolFiltru presa pentru namol
Filtru presa pentru namol
Filtru presa este un deshidrator de namol gandit pentru rezolvarea problemelor legate de concentrarea si secarea ...
Statii tratare containerizateStatii tratare containerizate
Statii tratare containerizate
Procesul tehnologic de tratare al acestor tip de statii este alcatuit din: 1. Coagulare / Floculare / Oxidare / ...
Separatoare hidrocarburiSeparatoare hidrocarburi
Separatoare hidrocarburi
Separatoarele de uleiuri minerale si hidrocarburi sunt utilizate pentru retinerea reziduurilor toxice din apele uzate ...
BiosepticBioseptic
Bioseptic
Caracteristici * microorganisme saprofite tip bacillus subtilis de origine naturala * alge marine si ...
Sita statica de filtrareSita statica de filtrare
Sita statica de filtrare
Sita statica: Sita statica este un filtru utilizat pentru separarea solidului de lichid in Statiile de Epurare a ...
Filtre sedimenteFiltre sedimente
Filtre sedimente
Filtrele pentru sedimente eliminta contaminatontii in stare solida cum ar fi: nisipul, namolul, rugina, polen, praf de ...