Inscrie firma »
Litigii si arbitraj

Litigii si arbitraj

Telefon: click aici0730 55 33 01
2% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
Persona Contact:
Dragan Ioana
  Trimite un mesaj acestei firme

Prezentare Litigii si arbitraj

Litigii si arbitraj
Avocatii "Dragan & Mazilu" au acumulat o vasta experienta in domeniul solutionarii litigiilor si arbitrajului, fiind implicati in probleme de contencios in diverse domenii de activitate. Echipa departamentului de litigii al Dragan & Mazilu reflecta forta si diversitatea resurselor considerabile ale societatii in acest sens.
Am reprezentat clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Curtea Suprema de Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale in proceduri complexe de arbitraj. Avocatii nostri sunt pe deplin familiarizati cu diversele reguli procedurale de arbitraj, cum ar fi regulile ICC, UNCITRAL si Regulile de Arbitraj ale ICSID si s-au confruntat cu aspecte de drept complexe in circumstante litigioase specifice.
In virtutea acestei experiente, membrii echipei noastre de litigii acorda sprijin la stabilirea strategiei de abordare a litigiului specifica fiecarei probleme in parte, identifica solutii creative si acorda consultanta privind calea cea mai adecvata de urmat in vederea asigurarii atingerii intereselor clientilor.
Am reprezentat atat persoane juridice din domeniul comercial, institutii financiare, agentii guvernamentale cat si persoane fizice in diverse cazuri complexe, inclusiv in probleme de drept civil, comercial si drept societar, joint-ventures si dispute comerciale adiacente, dreptul proprietatii intelectuale (inclusiv privind brevetele, marcile, dreptul de autor, secretul comercial si competitie neloiala), drept bancar si financier, drept fiscal, faliment si insolvabilitate, asigurari, dreptul muncii, dreptul maritim, dreptul imobiliar, drept mobiliar, punerea in executare a deciziilor emise de instantele nationale si internationale, recunoasterea si punerea in executare a hotararilor instantelor straine si deciziilor instantelor arbitrale, investigatii guvernamentale etc.
Pana de curand, recursul la justitie a fost arma preferata a celor ce urmaresc sa-si protejeze drepturile insa concilierea devine un mijloc tot mai popular de solutionare a diferendelor. De asemenea, avand in vedere ca valoarea totala la care se ridica costurile in cazul unui proces civil sunt mari, societatile, indiferent de marimea lor, tind sa se orienteze spre o paleta mai larga de strategii de solutionare a conflictelor. In acest sens, avocatii Dragan & Mazilu, specializati in gasirea de alternative la solutionarea litigiilor, ofera clientului posibilitatea de a alege intre arbitraj si mediere ca o prima optiune in scopul evitarii sistemului jurisdictional. In caz contrar, printr-o abordare inteligenta si aplicata, avocatii nostri asigura evaluarea cazului si reprezentarea clientilor in instanta, ei bucurandu-se de un mare succes in obtinerea de hotarari favorabile acestora, conforme scopurilor si obiectivelor clientilor respectivi.
Domeniu de activitate
Contencios administrativ: evaluarea conformitatii diferitelor documente cu cerintele reglementarilor administrative, evaluarea comportamentului autoritatilor relevante fata de client: refuzul de a emite permise, autorizatii, aprobari etc., intarzierea in eliberarea acestora, lipsa unui raspuns, intocmirea, depunerea, asistarea si reprezentarea clientilor in toate etapele procedurale, inclusiv in cadrul cererilor preliminare adresate organelor administrative (recurs administrativ).
Faliment: asistarea si reprezentarea clientilor, atat debitori cat si creditori, in procedurile de insolvabilitate; identificarea oportunitatilor de solutionare si asigurarea beneficiului datoriilor privilegiate sau garantate in caz de iminenta a falimentului; furnizarea de strategii de restructurare si asistenta in intocmirea planului de reorganizare; evaluarea fezabilitatii din punct de vedere juridic al planurilor de reorganizare propuse fie de debitor fie de creditor; asigurarea recuperarii creantelor creditorului ca urmare a lichidarii activelor debitorului.
Litigii societare: evaluarea conformitatii diverselor hotarari luate de organele de conducere si/sau comportamentului organelor de conducere sau al reprezentantilor acestora, identificarea celor mai bune cai de atac, asistenta in solutionarea amiabila, asistarea si reprezentarea clientilor in toate etapele procedurale privind solutionarea litigiilor de drept societar, inclusiv litigii intre actionari/asociati si litigii privind garantiile acordate de acestia, anularea hotararilor adoptate de organele de conducere, formularea de contestatii la hotararile adoptate de organele de conducere de catre creditorii societatii si terti interesati, depunerea de cereri de stergere mentiuni la registrul comertului, protectia drepturilor actionarilor/asociatilor minoritari etc.
Arbitraj comercial: asistarea si reprezentarea reclamantilor si paratilor in arbitraje comerciale locale sau internationale, inclusiv in etapa preliminara de solutionare amiabila; analiza reglementarilor aplicabile conform dreptului roman privind normele de conflict; analiza normelor de drept public in baza dreptului roman precum si a posibilitatilor de recunoastere si punere in executare in Romania a deciziilor instantelor arbitrate straine; analiza si revizuirea legislatiei straine in scopul evaluarii posibilitatilor de punere in executare a hotararilor arbitrale in alte jurisdictii.
Litigii comerciale: asistarea si reprezentarea clientilor in toate etapele procedurale, inclusiv in etapa preliminara a concilierii, in practic toate domeniile economice si de interes comercial, de la contracte comerciale, contracte de asigurare, raspunderea imprumutatorului si aspecte legate de dreptul bancar, aspecte privind achizitiile, energie, despagubiri contractuale, expedierea (contracte de vanzare-cumparare, ipoteci, gajuri etc.), raspunderea pentru produs proceduri si contracte de privatizare, pana la dreptul constructiilor si drept imobiliar.
Concurenta: asistarea si reprezentarea clientilor in dispute de contencios privind probleme concurentiale semnalate catre sau de catre Consiliul Concurentei si in procedurile judecatoresti ulterioare.
PREZENTARE Dragan & Mazilu
LIGHT
MEMBER
Dragan & Mazilu
13 157 accesari
Persoana de contact: Dragan Ioana
Adresa postala: Bucuresti, str. Virgiliu nr,10, sector 1
Localitate: Bucuresti, Bucuresti
Telefon: click aici 0730 55 33 01
Fax: 021 637 37 33
Website:

Activitate firma: avocat

PRODUSE ASEMANATOARE CU LITIGII SI ARBITRAJ

Drept societar si comercialDrept societar si comercial
Drept societar si comercial
Drept societar si comercial S.C. Dragan & Mazilu acorda asistenta juridica corporatiilor nationale si internationale ...
Fuziuni. Achizitii. PrivatizareFuziuni. Achizitii. Privatizare
Fuziuni. Achizitii. Privatizare
Fuziuni. Achizitii. Privatizare S.C.A. Dragan & Mazilu acorda consultanta societatilor privind achizitionarea, ...
ConcurentaConcurenta
Concurenta
Concurenta SCA "Dragan & Mazilu" asigura asistenta juridica cu privire la aplicarea legii privind concurenta in ...
Arbitraj in dreptul international publicArbitraj in dreptul international public
Arbitraj in dreptul international public
Arbitraj in dreptul international public: asistarea clientilor (atat investitori cat si organe de stat) in litigii de ...
AVOCATAVOCAT
AVOCAT
Fuziuni, Achizitii si Privatizare, Drepturi de autor, proprietate Intelectuala, Concurenta, Finantare Proiecte de ...
Dreptul munciiDreptul muncii
Dreptul muncii
Dreptul muncii: asistarea angajatilor in litigiile privind drepturile sau interesele acestora, inclusiv privind ...
Proprietate intelectualaProprietate intelectuala
Proprietate intelectuala
Proprietate intelectuala: asistarea si reprezentarea clientilor intr-o gama variata de probleme de contencios privind ...
Proceduri de executareProceduri de executare
Proceduri de executare
Proceduri de executare: depunerea documentatiei necesare in vederea obtinerii masurilor de punere in executare; ...
Proceduri cu bancaProceduri cu banca
Proceduri cu banca
Proceduri cu banca Societatea noastra, asigura respectarea legalitatii in desfasurarea intregii activitati bancare si ...
LITIGII SI ARBITRAJ - PRODUSE SIMILARE