Inscrie firma »
S***************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
CASA MARCELA

CASA MARCELA

Tip produs: case ieftine | materiale ieftine | finisaje ieftine
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare CASA MARCELA

CASA MARCELA CASA CU PASAPORT ENERGETIC
Suprafata construita desfasurata 334 mp
Invelitoare tabla Lindab
Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre
U pereti = 0,27W/mpK(ideal pentru incalzire in pardoseala)
Finisaje medii:
- fatade finisate cu termosistem si vopsea lavabila pentru exterior / tencuiala decorative
- pardoseli gresie antiderapanta
- pereti si vopsea lavabila / faianta
- optional - subsol



Secretul unei case ieftine

Daca pentru foarte multe lucruri achizitionate pretul mare inseamna calitate, iar un pret mic poate insemna lipsa acesteia, la case, acest lucru nu mai pare valabil. si totuti o casa poate fi extraordinar de scumpa, dar proasta.
Ce trebuie sa urmam atunci cand vrem sa ne construim, sa achizotionam sau sa reabilitam termic o casa pentru a nu plati la ea pretul incorect?
in randurile noastre circula o serie de mituri privind anumite secrete care pot aduce un pret mic al caselor.
Mitul materialelor de constructie ieftine
Multi doritori ai unei locuinte confortabile intreaba daca este mai convenabil sa construiesti o casa din BCA sau una din caramida? Nu ar fi mai bine sa construiasca casa din lemn, ori poate din panouri stratificate? Dar peretii diafragma prezinta sau nu avantaje? O locuinta cu pereti diafragma realizati din cofraje pierdute din polistiren ignifugat expandat sau neopor nu ar fi mai bine?

Pentru BCA raspunsul pare evident: BCA-ul este mult mai ieftin decat caramida, dar lucrurile nu stau chiar asa. BCA-ul este un material neportant. in concluzie, structura de rezistenta a casei nu va mai fi zidaria portanta ci o structura in cadre, in care blocurile de BCA nu fac altceva decat sa "umple" cadrele. in aceste conditii, centurile devin grinzi aproape duble, ca dimensiuni, la fel si samburii din beton armat devin stalpi cu dimensiuni duble iar, ceea ce este mai important, gradul de armare creste cu 30-50%. Daca cineva are curiozitatea sa faca un calcul simplu, am descoperi ca in final, nu iese nici o reducere a cheltuielilor prin inlocuirea caramizilor cu BCA.

Mergand chiar si mai mult cu speculatiile, aflam de la numerosi constructori ca ei prefera caramizile mai scumpe, dar de o mai buna calitate, celor ieftine, deoarece daca un zidar poate lucra un metru cub de zidarie clasica pe zi, cu blocurile ceramice mari, de calitate, cu fetele intr-adevar paralele, acesta va zidi chiar peste 2 mc pe zi. Tot de la constructori aflam ca si la noi, in conditiile in care se construieste tot mai mult, pretul fortei de munca in constructii a crescut pentru personalul calificat, mai ales ca multi dintre acestia prefera sa lucreze legal sau clandestin in tarile vestice sau in Israel, pentru salarii mult mai bine.
Asadar, tendinta constructorilor va fi de a cauta acele materiale de constructii, care in ciuda pretului ceva mai mare, vor necesita tot mai putina forta de munca calificata, pentru tot mai multe dintre aceste materiale, furnizorii chiar incepand sa ofere montaj gratuit.
Astfel, cel putin unul dintre miturile caselor ieftine este spulberat

Mitul caselor din lemn
Publicitatea unor furnizori sau constructori afirma ca structurile diu lemn sunt mult mai ieftine decat cele traditionale (zidarie portanta), insa si aici situatia este discutabila.
Sistemele constructive dm lemn nu sunt un mijloc traditional de a construi in Romania, inainte de a protesta, ganditi-va ca locuinta traditionala din Lemn a taranului roman nu era realizata din panouri din lemn modulate la 60 de cm, rigidizate cu placi dm OSB, termoizolate cu termosisteme de fatada, cu folii anticondens, ignifugate, tratate contra daunatorilor, etc.
iu aceste conditii, locuintele din lemn care trebuie considerate niste constructii moderne, fac apel la tehnologii relativ noi in Romania. De asemenea, ele sunt greu realizabile in regie proprie, pur si simplu datorita faptului ca prea putini stiu sa le faca. Este ceruta totusi o calificare inalta a fortei de munca.
Astfel, preturile caselor dm lemn, cu finisaje asemanatoare, respectand toate normele si tehnologiile care trebiue inglobate in acestea, trec in mod serios de pragul de 200 EURO pe mp, ajungand si pana la 300 EURO pe mp, in conditiile in care se pot construi case din zidarie cu preturi nu mult mai mari de 300 EURO pe mp, sau din pereti realizati cu ajutorul cofrajelor pierdute din polistiren ignifugat expandat a caror pret se situeaza intre 200 si 280 EURO pe mp, in plus, in randul populatiei exista o neincredere in ceea ce priveste constructiile din lemn, deoarece psihologic (desi fals) nu sunt la fel de "trainice". Astfel, desi casele din lemn sunt ceva mai ieftine ele sunt extrem de greu vandabile. Nu trebuie niciodata sa uitam ca orice casa este si o investitie care, in anumite conditii, sa poata sa fie valorificata prin vanzare.
Astfel, in conditiile in care pentru casele din lemn si cele din zidarie nu este o diferenta spectaculoasa de pret, diferenta fiind mai semnificativa in favoarea celor realizate din pereti turnati in cofraje inglobate, decizia de a ne construi o astfel de casa trebuie foarte bine chibzuita.


Mitul finisajelor ieftine
Mitul finisajelor este greu de spulberat, pentru ca acesta este un adevar. Totusi, anumite finisaje ieftine pot dauna enorm aspectului general. Cu toate acestea, cu finisaje absolut obisnuite, numai prin indemanare si inspiratia cu care sunt puse in opera, ele pot deveni un element de calitate si de confort.
insa, observam cu uimire cum multe constructii folosesc finisaje extrem de scumpe, "pretioase". Vedem uneori sute de metri patrati de tencuieli decorative care depasesc ca pret pana si lambriurile din lemn de esenta nobila, dar asociate cu parchet "stratificate", imitatii ale unor finisaje cu adevarat valoroase, balustrade din otel inoxidabil si trepte din sticla, asociate cu gresii ieftine calitativ, dar scumpe ca pret deoarece sunt "gresie Spania sau Italia".

Mitul metrilor patrati
Constructorii, pentru a-si defini un anumit nivel de performanta si pentru a putea face oferte in conditiile in care este realmente extrem de greu de dat un pret corect: pentru ambele parti, folosesc ceea ce se cheama ofertarea la metru patrat. Astfel, s-a format impresia falsa ca 150 mp sunt cu 50% mai scumpi decat 100 de mp, ceea ce este pur si simplu gresit. Daca noi locuim in spatiile construite, constructorii realizeaza ziduri, pereti, stalpi, acoperisuri, fundatii, sapa santuri, pun invelitoarea pe casa, zidesc metri cubi. etc. Constructorii nu construiesc metri patrati, acestia sunt criterii mai degraba statistic decat unul constructiv.
Astfel, 10, 20, chiar 50 de metri patrati in plus pur si simplu nu inseamna inca 3000, 6000, sau 15000 de euro, ci poate 300, 800 sau 2000.
Pentru o constructie de 100 mp putem avea 10x10 m, adica 40 m de pereti tot 100 mp putem avea pentru 5x20 m ceea ce inseamna 50 m de pereti si iata o crestere de 20% a perimetrului ceea ce poate fi o diferenta semnificativa, iar daca mai este o casa cu intrinduri sau iesiri ale peretilor diferentele pot fi semnificativ mai mari. Putem uita astfel si mitul metrilor patrati.

Mitul lucrului in regie proprie
Sistemul de constructie in regie proprie se bazeaza pe mai multe neadevaruri:
Multi din cei care se lauda cu preturi mici de constructie au realizat cladiri total improprii, "dupa ureche" avand mari probleme in privinta termoizolatiilor, a
hidroiolatiilor, rezultand constructii care fie necesita consumuri uriase de energie, fie sunt predispuse la igrasie, deteriorarea rapida a unor elemente de constructie, etc

Mai grav, mare parte dintre acestea au mari carente structurale, pornind de la tasari inegale ale fundatiilor si fisuri ale peretilor, stalpilor, planseelor, singura verificare urmand a se realiza cu ocazia urmatorului seism major care va afecta teritoriul Romaniei.

Cei care au lucrat totusi dupa un proiect corect intocmit, nu au reusit sa obtina preturi substantial mai mici, fie din cauza greutatii de a gasi meseriasi buni, fie datorita preturilor la care au achizitionat materialele de constructii. in mod normal, orice firma de constructii achizitioneaza materiale de constructii si le si oferteaza la preturi mai mici decat se gasesc pe piata, multe dintre ele avand ca activitate secundara comercializarea materialelor de constructii.
Cei care lucreaza in regie proprie, uita sa includa ii costurile constructiei si muncile nenormate prestate fie ca schimburi intre prieteni sau membrii ai familiei, fie chiar propria munca.
in aceste conditii, ce face o casa mai ieftina sau mai scumpa? Numai analiza pe un proiect concret poate da o solutie.
PREZENTARE S*****************************
MEMBRU
GRATUIT
S*****************************
275 263 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
S*****************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: CONSTRUCTII CASE PASIVE - TEREN - DISTRIBUTIE MATERIALE DE CONSTRUCTII

PRODUSE ASEMANATOARE CU CASA MARCELA

CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETICCASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA CAMELIA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 260 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu ...
CASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETICCASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA MIHALA CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA MIHALA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre U pereti = ...
CASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETICCASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETIC
CASA DOINA (DUPLEX) CU PASAPORT ENERGETI...
Suprafata construita desfasurata 355 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu geam LowE AMVIC Ferestre U pereti = ...
CASA FLORIANACASA FLORIANA
CASA FLORIANA
CASA FLORIANA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 215 mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC ...
CASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETICCASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA ANA, CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA ANA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC; OBLIGATORIU DIN ANUL 2009 Suprafata construita desfasurata 181 mp Invelitoare ...
Ansamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANIAnsamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANI
Ansamblul rezidential intr-o zona de exc...
Ansamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANI Intr-un cadru deosebit, in apropierea ...
Ansamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANIAnsamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANI
Ansamblul rezidential intr-o zona de exc...
Ansamblul rezidential intr-o zona de exceptie ALEXANDRA CALDARUSANI Intr-un cadru deosebit, in apropierea ...
CASA ELENACASA ELENA
CASA ELENA
CASA ELENA CU PASAPORT ENERGETIC Suprafata construita desfasurata 215mp Invelitoare tabla Lindab Ferestre PVC cu ...
CASA IRINA; CASA CU PASAPORT ENERGETICCASA IRINA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC
CASA IRINA; CASA CU PASAPORT ENERGETIC
Suprafata construita desfasurata 132 mp Se va lua ca exemplu o casa cu parter si mansarda de cca 132 mp suprafata ...
CASA MARCELA - PRODUSE SIMILARE