Inscrie firma »
B*************************** Prezentare firma Produsele firmei Contact
Incredibila aventura in Nepal - Expeditie in Himalaya

Incredibila aventura in Nepal - Expeditie in Himalaya

1% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 

Prezentare Incredibila aventura in Nepal - Expeditie in Himalaya

Data de plecare : Duminica 29 Iulie

Ziua 1 Plecare spre Nepal.
Intalnire pe aeroport cu reprezentantul agentiei, ghid australian de origine romana, unul dintre specialistii expeditiilor in Nepal. Ultimile detalii si imbarcare in avion.
Sosire la Kathmandu , vibranta si colorata capitala a singurului Regat Hindus care exista. Cazare la Hotel Malla (****), construit in stil specific nepalez, situat in zona centrala, turistica a orasului in cartierul Thamel. Dupa preluarea camerelor la hotel, timp liber - 2 ore, pentru odihna, sau pentru explorarea zonei turistice Durbar Marg (strada regala) situata in fata Palatului Regal.
Masa de pranz se serveste la restaurantul Fire & Ice, reputat restaurant italian, cu mare traditie in randurile veteranilor Himalayei.
Vizita la cele mai imortante obiective turistice din Kathmandu, capitala asiatica cu cea mai veche si originala arhitectura din Asia pastrata aproape intacta de secole. Se vor vizita deasemenea si alte 2 vechi orasele situate in apropiere si ele foste capitatale a regatelor din regiune.
Programul de vizite cuprinde :
1. Kathmandu : Durbar Square (Piata Palatului) cu peste 30 de temple, Kumari Chowk - templul zeitei vii, si vechiul palat regal Hanuman Dhoka
2. Patan - fosta capitala regala cu arhitectura sa veche de sute de ani.
3. Baktapur - fosta capitala si ea care este considerata cel mai bine pastrat oras asiatic (protejat sub egida UNESCO). Templele, pietele, palatele si aleile inguste specifice evului mediu asiatic subcontinental, dau acestui oras-muzeu o faima binemeritata.
4. Swayambunath - Templul Maimutelor.
5. Boudanath, cea mai mare Stupa (templu) Budista Tibetana, si important centru religios pentru refugiatii Tibetani.
Dupa cina, intalnire cu Santaman Tamang, ghidul nostru nepalez, unul din cei mai apreciati ghizi-serpasi ai Himalaiei.
Cina la restaurantul Rum Dudle local plin de atmosfera, la care expeditiile montane sarbatoresc cuceririle marilor varfuri himalayene.
Cazare Kathmandu

Ziua 2 Kathmandu-Pokhara -750m
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Pokhara (bagajele nespecifice expeditiei se lasa in grija hotelului-vezi nota 1)- oras turistic si locul traditional de incepere a drumetiilor (trekkinguri) spre cel mai faimos trek (circuit din lume): Circuitul Annapurna. In drum spre Pokhara vom urma soseaua care trece prin spectaculoasa vale a raului Trisuli, unul din cei mai mari afluenti himalaieni ai Gangelui si printr-o serie de alte localitati tipice regiunii deluros/muntoase a Nepalului.
Masa de pranz se ia la Resortul Trisuli Waters-complex de vacanta exotic care este foarte iubit de turisti.
Sosire la Pokhara, frumoasa localitate situata pe malul Lacului Phewa.
Dupa stabilirea la Hotelul Glacier in Pokhara, are loc vizitarea Muzeului Himalaya, muzeu care reda istoriea cuceririlor marilor varfuri ale Himalayei, precum si istoria culturala a Nepalului.
Cina la Bistro Caroline - restaurant cu o bucatarie excelenta care ne ajuta sa facem trecerea de la bucataria europeana la cea asiatica.
Cazare Pokhara

Ziua 3 Pokhara 750m- Chame -2500m
Mic dejun. Zbor de 30 de minute de la Pokhara spre Chame, sat din Regiunea etnica Gurung, aflat la 2500 m altitudine si punctul de start al expeditiei noastre. Se va admira din aceasta localitate varful Manaslu, unul din cei 14 « optmiari »- varfuri peste 8000 de metri altitudine ai planetei, ca si spectaculosul masiv Lamjung himal, care se inalta la peste 7000 de metri altitudine.
Pranzul se va lua la placutul Han Marsyangdi Mandala asezat pe malul raului Marsyangdi, bucurandu-ne de ospitalitatea tipica regiunii.
Dupa amiaza, excursie usoara pentru imbunatatirea conditiei fizice, pana la Satul Dharapani, care este asezat la inceputul Vaii Naar Phu, regiune recent deschisa turismului situata foarte aproape de Tibet.
Cazare si cina la Hanul Marsyangdi Mandala.
Dupa cina , intalnirea membrilor expeditiei cu ghidul nostru serpas-Santaman in vederea pregatirii pentru programul din urmatoarele 3 zile.
Cazare Chama.

Ziua 4 Chame -2500m - Pisang -3200m
Mic dejun. Plecare spre Pisang. Drumetia se desfasoara pe spectaculoasa vale a Raului Marsyangdi, pe malurile caruia vom calatori pentru urmatoarele doua zile.
Se trece prin satul Barthang unde se serveste masa de pranz . Continuarea calatoriei pe o poteca taiata impresionant in stanca, la 100 m deasupra Raului Marsyangdi continuand apoi pe la poalele Muntelui Sfant Oble Dome.
Sosire in Pisang pe la mijocul dupa amiezii. Dupa o scurta odihna la Hotel Maya, unde vom innopta, facem o vizita de aproximativ o ora in satul Upper Pisang (3350m) care pastreaza arhitectura vechie traditionala, tipica regiunii, pe care satele din vale au pierdut-o. Se urca in partea superioara a satului unde se afla o manastire budista de unde avem o vedere panoramica a fantasticului varf Annapurna II.
Cazare si cina la hotel Maya unde va avea loc si intalnirea membrilor expeditiei cu ghidul-serpas Santaman in vederea pregatirii pentru programul din urmatoarea zi.
Cazare Pisang

Ziua 5 Pisang- 3200m - Manang -3500m
Mic dejun. Plecare spre Manang. Parasim Chame trecand podul peste Raul Marsyangdi, rau ce izvoraste din ghetarii aflati langa Thorung La, faimoasul pas pe care-l vom trece in cateva zile. Acest rau ce ne va insoti in amonte, pana dupa Manang. Trecem prin paduri de pini si brad si prin pajisti verzi pana la cabana Julu Peak de unde se vede Piscul Julu - varful spectalos aflat la granita dintre Nepal si Tibet.
In cursul drumetiei de azi, avem deasemenea vederi panoramice ale varfurilor Nilgiri si Tilicho- varfuri acoperite de ghetari .
Masa de pranz - la cabana Julu Peak - un loc de o curatenie exemplara.
Ne continuam drumul traversand din nou raul Marsyangdy, devenit mai gri acum, datorita apropierii de ghetarii din care provine. Avem deja o vedere de ansamblu asupra masivelor Nilgiri, Annapurna (cu varfurileAnnapurna III, Annapurna II) si Lamjung Himal.
Trecem prin satul Braga, unde facem o pausa pentru a admira si fotografia acest sat tipic nepalez, care include si una din cele mai vechi manastiri budiste din Himalaya - infiintata cu peste 500 de ani in urma de catre calugari din Tibet.
Abordam si ultima portiune a traseului pe care ni l-am propus in aceasta zi si ajungem in prospera localitate Manang, capitala economica si politica a zonei.
Cazare la Hotelul Yeti.
Dupa o odihna si program liber de explorare a satului, vom cina la hotel.
Cazare Manang

Ziua 6 Zi de aclimatizare in Manang
Mic dejun. Excursie de aclimatizare pana la baza ghetarului Gangapurna la peste 3800 de metri. Excursia ne poarta mai intai pe o creasta ascutita deasupra lacului Gangapurna, care se alimenteaza din ghetar. Poteca urca in zigzag pana la altitudinea de 3800 unde ne oprim in poiana in forma de amfiteatru de unde se poate admira faimosul ghetar de la o distanta de numai 200 de metri. Aici vom lua o gustare si ne vom hidrata dupa efort. Ne aflam aproape de baza ghetarului, moment propice pentru fotografii. Intoarcerea va avea loc pe un traseu alternativ la fel de frumos.
Masa de pranz la Hotel Yeti.
Dupa amiaza, program liber pentru explorarea a satului Manang-cel mai bogat sat din regiune, si a inprejurimilor.
Cina la hotel Yeti
Cazare Manang

Ziua 7 Manang -3500m - Ledar -4200m
Mic dejun. Plecare spre Ledar, tinta noastra pentru astazi punct special amenajat pentru turistii care se indreapta spre pasul Thorung La.
Se urca usor spre locul unde se afle frumosul sat Tangi, cu case de piatra pe structura de lemn, asezate in terase. Continuam calatoria strabatand pajistile verzi, inconjurate de masivii imensi ai Himalayei. Pe toata durata acestei zile putem admira muntele Gangapurna- 7900m (numit asa dupa zeita sora a Annapurnei).
Oprire la Hanul din Gunsang unde ne vom opri sa bem un suc de Seebuckthorn, o bautura specifica Himalaiei, cu proprietati afrodisiace ,curative si intaritoare.
Masa de pranz la Gunsang. Continuarea traseului pana la Ledar.
Cazare si cina la Ledar Lodge. Dupa amiaza program liber.
Daca turmele de iaci se afla in aporpiere, cei care doresc se pot alatura ghidului nostru pentru a le studia de aproape.
Cazare Ledar

Ziua 8 Ledar- 4200m -High Camp -4700m
Mic dejun. Plecare spre High Camp ultima oprire inainte de Pasul Torung La.
Traseul trece prin frumoasa poiana inflorita de la Ledar. Se va urca apoi si se va traversa panta pietroasa, de aproximativ 2 kilometri, care ne duce initial la Thorung La Base Camp (4400m).
Masa de pranz o luam aici la Base Camp,
Dupa pauza de masa, urcam in zig zag prin hornul de deasupra Base Camp, pana la High Camp, locul nostru de popas pentru noapte. Panorama este splendida cu vedere de 360 de grade asupra muntilor si asupra splendidei vai transhimalayene deasupra careia am urcat.
Program liber dupa amiaza, pe care de obicei cei mai multi il petrec intr-o binemeritata odihna. Se pot face mici explorari a varfurilor din jur, fotografii si filme ale incredibilelor peisaje din jur.
Cina la cabana de la High Camp.
Stingerea se va da ceva mai devereme in aceasta seara, pentru ca maine dimineata pornim relativ devreme pentru a ataca cel mai inalt pass non-tehnic din lume ( care poate fi trecut fara pregatire si echipament special pentru alpinism), Thorung La -5416m!!
Cazare High Camp

Ziua 9 High Camp 4700m - Thorung La 5416m - Muktinath 3900m
Mic dejun dimineata devreme. Plecare la orele 6.Urcam initial destul de rapid deasupra High Camp.Apoi urcusul se domoleste si continuam peste cateva "pasuri false". De-a lungul drumului avem postibilitatea sa admiram nenurmarate varfuri inghetate ale Himalayei inclusiv marele Dhaulagiri (8554m) unul dintre cei 14 optimari ai lumii. Fauna este fantastica si cu un binoclu putem admira chiar si capra neagra himalaiana : Himalayan Thar.
Uraaaaa! Sosire la punctul culminant al aventurii noastre himalaiene: Thorung La -5416m. Faimosul pas este strajuit de o cabana de piatra si de nenumarate si foarte colorate stegulete cu rugaciuni. Acest pas face legatura intre cele mai mari si spectaculoase vai ale Himalayei, Valea Marsyandi pe care tocmai o parasim si Kali Gandaki cea mai adanca vale din lume strajuita de o parte de Anapurna 8100m si de cealalta parte de Masivul Dhaulagiri 8500m
Avem o pauza binemeritata aici, pentru a gusta maretia Himalayei, de pe cel mai inalt punct al expeditiei. Se fac fotografii , filme si se aseaza stegulete cu rugaciuni.
Se incepe lunga coborare spre Muktinath, destinatia noastra pentru astazi. Avem de "pierdut" 1700m altitudine, iar pauzele pentru vor fi relativ dese.Valea initial ingusta, se deschide pe masura ce coboram, pana cand pajistile verzi din Muktinath sunt vizibile.
Pe la mijlocul dupa amiezii ajungem in Muktinath. Vizita la coloratul complexul religios Muktinath, faimos complex de temple care este sacru atat budistilor cat si hindusilor. Numerosi peregrini din Nepal si tarile invecinate India, Bangladesh, Talilanda, Japonia vin aici pentru a se inchina si aduce jertfe.
Cazare si masa de pranz o vom lua la Hotel North Pole renumit pentru salatele si sucurile naturale proaspete.
Dupa amiaza program de voie.( Ranipawa, satul in care se afle hotelul, are legatura telefonica. Cei ce doresc sa comunice cu "lumea civilizata" o pot face, contra a doi dolari minutul!)
Cazare Muktinath

Ziua 10 Muktinath 3700m - Jomsom -2700,
Mic dejun. Incepem coborarea, initial printre campuri de orz si ovaz inspre satul Jharkot, unul din cele mai vechi sate din regiune, si foarte interesant de explorat.
Dupa Jharkot, coboram in continuare inspre imensa vale Kali Gandaki, cea mai adanca vale din lume aflata intre doi "monstri", Annapurna (8100m) si Dhaulagiri (8500m). In departare vedem satul Kagbeni, care este intrarea in regatul Mustang.
Continuam pentru urmatoarele doua ore prin valea Kali Gandaki.! Oprim la Eklabati pentru a bea suc de mere stros proaspat.
Ajungem in Jomsom imediat dupa pranz, si ne cazam la Hotelul Namaste View cu vederea sa splendida de unde se pot face ultimile fotografii din inima Himalayei
Pranzul la hotelul Namaste View. Dupa amiaza, program liber pentru odihna fotografii cumparaturi ,pana la servirea cinei la hotelul Namaste View.( dotat cu linie telefonica si de internet.)
Cazare Jomson

Ziua 11 Jomsom -2700m - Pokhara -750m - Chitwan National Park
Mic dejun. Zbor de 30 de minute din Jomsom la Pokhara.
Luam autocarul spre jungla, spre Chitwan National Park. Sosire in Chitwan la Tadi Bazaar. Transfer la Island Jungle Resort cu Jeepurile safari unde va avea loc cazarea pentru matoarele zile. Locul este asezat intr-o pozitie exceptionala in jungla, pe o insula mare in mijlocul Raului Narayani.
Masa de pranz este servita in cadrul resortului.
Vizita insotiti de ghidul resortului, pentru a vedea flora si fauna tipica Parcului National Chitwan : o gama extrem de variata de pasari, antilope, bivoli salbatici, ursi, rinoceri, ghariali (crocodili asemeni celor de pe Nil), si, daca avem noroc, tigri.
Cina la Island Jungle Resort
Cazare la Chitwan National Park

Ziua 12 Chitwan National park
Plecare in Elefant Safari. Exploraram jungla din cea mai buna si mai sigura pozitie posibila, pe spatele elefantilor. Sansele de a intalni pasarile si animalele salbatice sunt mult mai mari decat cu jeep safari , deoarece mirosul elefantului mascheaza mirosul uman, iar animalele si pasarile nu se sperie si nu se indeparteaza.
Intoarcere in resort pentru a servi micul dejun.
Expeditie cu canoele pe raurile Narayani si Rapti. Ocazie de a vedea si fotografia marea varietate de pasari din parc.
Masa de pranz la resort.
Dupa amiaza vizitarea unui sat specific din Tarai, regiunea in care ne aflam.
Cina la resortul in care suntem cazati.
Program cultural sustinut de muzicienii si dansatorii din satele invecinate.
Cazare la Jungle Island Resort
Cazare in Chitwan National Park

Ziua 13 Chitwan - Kathmandu
Mic Dejun.Elefant Safari pentru a face ultimile fotografii si filme cu animalele din Jungla.
Plecare cu autocarul spre Kathmandu trecand prin regiunle de mijloc, tipice Nepalului rural, si prin frumoasa vale creata de raul Trisuli, unul din tributarii Gangelui.
Masa de pranz la resortul Marsyangdi, de pe traseul spre Kathmandu.
Cazarea in Kathmandu la Hotel Malla(****).
Program liber de vizitare a zonei turistice Thamel, pentru fotografii, filmari, cuumparaturi etc
Cazare Kathmandu

Ziua 14 - Kathmandu - Bucuresti
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizita Kathmandu. Optional excursie exceptonala cu avionul de o ora pentru a admira Varful Everest 8848m din apropiere. Se ajunge foarte aprope de masivul Everest unde se admira fantasticul complex de ghetari ca si celelalte 3 mari varfuri care ii tin companie Everestului: Lotse 8516m , Makalu 8470m si Cho Oyu 8153m. Plecare spre Bucuresti insotiti de amintiri de neuitat.

Data de plecare : Duminica 29 Iulie
Pret : 1695 euro.
Inscrierile se fac pana in data de 1 Mai in limita celor 25 de locuri disponibile

Servicii incluse:
-13 nopti cazare din care 2 nopti la Hotel 4**** .Celelalte cazari vor avea loc la hotelurile si hanurile cele mai bune de pe traseul drumetiei noastre).
-pensiune completa - 3mese pe zi
-Servicii ghid australian vorbitor de limba romana reprezentant al agentiei
-Servicii ghid local serpas nepalez, vorbitor de limba engleza
-Servicii porteri pentru carat bagaje pe perioada expeditiei in munti 8 zile
-Transport cu avionul: *Bucuresti - Kathmandu- Bucuresti
-Transport cu avion Kathmandu - Pokhara
-Transport cu autocar Pokhara - Chitwan si Chitwan -Kathmandu
Nu sunt incluse in prêt 
-intrarile la obiective turistice unde se plateste intrarea (aprox 15 euro)
-excursii optionale.

In cazuri de forta majora in care nu se poate zbura cu avioane locale se va merge pe traseul Anapurna Base Camp - Anapurna Sanctuary care nu implica zboruri si care este la fel de interesant si spectaculos. In acest caz se va sta in jungla si se va face Elefant Safari o zi in plus fata de programul de baza.

In cazul in care companiile aeriene internationale schimba conditiile de zbor sau preturile organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica pretul excuriei cu diferenta ceruta de operatorii de zbor.

Observatie !
Deoarece programul expeditiei este facut stiintific de specialisti pe baza experientei de zeci de ani, s-a ales un ritm al excursiei si un traseu asa incat nu exista conditii eliminatorii pentru a putea participa la expeditie in afara starii de sanatate adecvate.
PREZENTARE B***************************
MEMBRU
GRATUIT
B***************************
14 877 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
B***************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Categorie principala:
Turism/Sport/Divertisment » Agentii de turism

PRODUSE ASEMANATOARE CU INCREDIBILA AVENTURA IN NEPAL - EXPEDITIE IN HIMALAYA

CUBA LindaCUBA Linda
CUBA Linda
CUBA Linda Perioada: 10.05 - 21.05.2007 (12 zile / 10 nopti) Ziua 1 (10.05) BUCURESTI - HAVANA Intalnire cu ...
China - Acasa la ShaolinChina - Acasa la Shaolin
China - Acasa la Shaolin
China - Acasa la Shaolin BUCURESTI-BEIJING-XIAN-LUOYANG-SHANGHAI-SUZHOU-SHANGHAI-BUCURESTI 15.05 - 28.05.2007 (14 ...

INCREDIBILA AVENTURA IN NEPAL - EXPEDITIE IN HIMALAYA ESTE LISTAT IN: