Inscrie firma »
G********************************************* Prezentare firma Produsele firmei Contact
Plan retele drenuri (pret/mp)

Plan retele drenuri (pret/mp)

Tip produs: proiectare gradini | proiecte drenaj | planuri drenaj
Producator: Garden Services SRL Bucuresti
3% reducere pentru contactele prin clubafaceri.ro
 
Produsul nu mai este de actualitate

Prezentare Plan retele drenuri (pret/mp)

Puteti recupera 50% din suma platita pentru proiectare daca executati cu firma noastra lucrarile proiectate.

Un sistem de drenaj orizontal este alcatuit din drenuri absorbante care capteaza apa subterana in exces si o evacueaza in drenurile colectoare. Drenurile colecteaza apa si o transporta catre un foraj colector (put colector) sau catre sistemul de canalizare local. Reteaua de drenaj este compusa din tuburi drenate si material filtrant (geotextil, filtre inverse, etc.). Tubul drenat (teava de dren) este prevazut cu orificii pentru accesul apei care se colecteaza de pe suprafata gradinii.

Drenurile colectoare primesc apa captata de drenurile absorbante si o transporta la canalele de evacuare, in puturile colectoare (in forajele verticale) sau in reteaua de canalizare locala. Aceste drenuri sunt prevazute cu perforatii sau fante de captare a apei, deci si ele pot capta apa in exces. Drenurile de interceptie capteaza apa subterana provenita de la surse invecinate perimetrului drenant. Canalele de evacure colecteaza apa de la drenurile colectoare in reteaua hidrografica.

In agricultura drenajul orizontal se foloseste pentru micsorarea cotei apelor subterane in localitatea din apropierea cursului de apa in scopul folosirii acestor terenuri pentru cultivare. Calculul de filtratie se efectueaza in baza legii principale a filtratiei laminare, care este aplicabila la micsorarea curentilor de filtratie prin porii pamantului, dar si in baza legii filtratiei turbulente care se aplica la miscarea curentului de apa prin materialul filtrant.

Filtrele drenajului orizontal cu tuburi de dren pot fi din materiale granulare (pietris grosier, pietris fin, nisip) sau din materiale textile (panza de dren tip geotextil, tesaturi naturale din fibre de cocos, etc).

Principala conditie de alegere a materialelor filtrante pentru drenurile/drenajele de gradina este alegerea materialul filtrant al apei care intra in tevile de dren, in asa fel incat sa aiba permeabilitate inalta, iar compozitia granulometrica a materialului filtrant sa nu permita patrunderea particulelor de pamant prin filtru, in tuburile retelei de drenuri.

PREZENTARE G*********************************************
MEMBRU
GRATUIT
G*********************************************
886 906 accesari
Pentru a vizualiza datele companiei
G*********************************************
va rugam sa va autentificati accesand urmatorul buton:
Login
Activitate firma: amenajari gradini - gazon rulou - rulouri de gazon

PLAN RETELE DRENURI (PRET/MP) ESTE LISTAT IN: