Alun, soiul Lambert Alb cu radacini nude, sanatos, viguros.�Plantele au radacinile ambalate in pungi etichetate, care permit mentinerea indelungata a acestora, in conditii optime, pana in momentu plantarii.�fructe dispuse in grup, 3-8 bucati, mari, turtite lateral, cu varf alungit si baza rotunjita. Coaja relativ subtire, pronuntat pubescenta pe partea superioara. Miezul rezista foarte bine, isi mentine gustul 3-4 ani, devenind si mai aromat, nu se zbarceste. Fructele se matureaza in a 2 a jumatate a lunii august.Alun cu radacini nude, sanatos, viguros. .Alunul este o specie valoroasa, cu fructe placute la gust si constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului mare in uleiuri (50-73%), proteine (12-18%), vitamine, saruri minerale. Alunele pot fi consumate in stare proaspata, prelucrate in produse de cofetarie sau pot fi utilizate pentru extragerea uleiului.